RETRO RÁDIÓ

Hatalmas hiba! Lekéshette a főváros a fogaskerekű felújításának határidejét

Karácsony Gergely és a momentumos Hajnal Miklós többszöri figyelmeztetés ellenére is hagyták lejárni a felújításhoz megszerzett építési engedélyt.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.30.
XII. kerület hanyagság

Éveket csúszhat a fogaskerekű felújítása és több 100 millió forinttal is megdrágulhat, derül ki az Index cikkéből. Februárban ugyanis lejárt a XII. kerületi fogaskerekű felújításának és meghosszabbításának építési engedélye, amelyet már 2017-ben megszerzett a Tarlós István-féle városvezetés. A végleges építési engedély mindössze öt évig hatályos és a BKK-nak egy kérelem benyújtásával lehetősége lett volna ezt 3 évvel meghosszabbítani.

A lap információi szerint Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője még tavaly decemberben felhívta a határidőre a BKK vezetésének figyelmét. Pokorni Zoltán, a fogaskerekűnek otthont adó XII. kerület polgármestere pedig levélben értesítette a főpolgármestert arról, hogy kifuthatnak az időből. Azonban ezt Karácsony Gergely és az általa a BKK felügyelőbizottságának élére – diploma és megfelelő képesítés, tapasztalat nélkül – kinevezett Hajnal Miklós elmulasztotta.

Karácsony Gergely és Hajnal Miklós lekésték a határidőt, ami rengeteg pénzbe fog kerülni a budapestieknek /Fotó: commons.wikimedia

Rendszeresek a leállások és a karbantartások

A fogaskerekű pályája rendkívül rossz állapotban van, és egyre gyakoribbak a teljes pályazárral járó karbantartások. A tervek szerint a fogaskerekű vonalát a Széll Kálmán tértől a Normafáig meghosszabbították volna, hogy tehermentesíteni lehessen a buszjáratoktól Budapest legnépszerűbb kirándulóhelyét, amelyet így a 2-es metró végállomásától, mindössze 17 perc alatt el lehetett volna érni.

Elindult a Ripost alkalmazása! MZP beszól!

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje előszeretettel sérteget különböző társadalmi csoportokat, ami ugyan egyáltalán nem vicces, de a Ripost most mégis a dolog humoros oldalát (is) meg akarta fogni, ezért jött létre az „MZP beszól!” nevű alkalmazás, ahol Te irányíthatod, hogy Márki-Zay Péter kit sértsen vérig legközelebb.

Az alkalmazást Ide kattintva éred el.

 

Ezeket olvastad már?
Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás