Gyerekek mellett robbant fel egy pokolgép, meghalt egy 12 éves fiú

Pokolgép robbant fel Kolumbiában egy rendőrőrsnél a hétvégén, a robbanásban egy gyermek meghalt, és 35-en megsebesültek - jelentette be Claudia López bogotái polgármester vasárnap.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.28.
merénylet

Diego Moleno védelmi miniszter közlése szerint a pokolgépet egy bőröndben helyezték el, és mobiltelefonnal robbantották fel szombaton a főváros déli részében. A közelben azonban éppen gyermekek játszottak, és a robbanás közülük is többet megsebesített. A halálos áldozat egy 12 éves fiú, de egy ötéves kislány is válságos állapotban van.

A robbanóeszköz két rendőrt sebesített meg, az ő állapotuk stabil

Egy hónapon belül ez már a második merénylet volt abban a körzetben rendőrposztok ellen.

A hatóságok tetemes jutalmat tűztek ki minden nyomravezető információért. Iván Duque államfő is kinyilvánította együttérzését a sebesültekkel, illetve a halálos áldozat családjával.

A kormány és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) baloldali gerillaszervezet hat éve békemegállapodást kötött ugyan, de az országban az utóbbi időben ismét fokozódott az erőszak a FARC-ból a békekötés miatt kivált gerillák, illetve más bal- és jobboldali fegyveres csoportok tevékenysége miatt.

Top hírekHírlevél-feliratkozás