Önvizsgálat: szemöldököd formájából kiderül, mire vágysz igazán

Jól tudjuk, hogy a szem a lélek tükre. Nem is kell sokkal messzebb keresgélni, hogy árulkodó jeleket találjunk, amelyek leleplezik személyiségünket.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.01.30. 15:00
jellegzetesség

Még a szemöldököd formája is sugall néhány dolgot arról, hogy hogyan gondolkodsz, hogyan érzel. Lehet, hogy ez elsőre furcsán hangzik, pedig mindennek oka van.

https://www.pinterest.com/pin/476326098092724652/

Az első ábrán a hagyományos, kerek szemöldök látható, amely közepes hosszúságú. Ha neked is ilyen van, akkor óriási a szíved, ugyanakkor tisztességes ember vagy, aki a hagyományos értékeket követi. Nem szereted a drámát és a bonyodalmakat, ezért mindenki szeret a közeledben lenni. A konfliktus, harc, álszentség mind olyan dolog, amelyek elől menekülsz.

A rövid szemöldök arra utal, hogy megbízható vagy és figyelsz a részletekre. Csak akkor vagy boldog, ha minden tökéletesen alakul. Hihetetlenül erős ember vagy, aki utálja az állandó panaszkodást. Győztesen kerülsz ki a küzdelmekből és másoktól is elvárod, hogy a problémákat a helyükön kezeljék.

Extra hosszú a szemöldököd? Úgy tűnik, igazán nyitott, társaságkedvelő személy vagy. Személyiséged élénk, energikus, téged aztán minden érdekel. Könnyen felvidítod az embereket, a szíved mélyén nagyon érzékeny vagy, de nem szereted megosztani másokkal a problémáid.

Büszke vagy a vonzerődre és elképesztően magabiztos is vagy, ha vastag a szemöldököd. Téged nehéz megfélemlíteni vagy irányítani, mert céltudatos vagy és keményen dolgozol vágyaidért. Jól kezeled a konfliktusokat, barátaid hozzád fordulnak tanácsért. Egyébként nem érdekel, hogy mit gondolnak rólad, mivel a magadra és a saját boldogságodra koncentrálsz.

A magasan ívelt szemöldök arról árulkodik, hogy jó kommunikációs készségekkel vagy megáldva. Könnyedén beszélsz az érzéseidről barátaidnak, de ha új ismeretségről van szó, akkor időbe telik, míg megnyílsz. Elsőre hidegnek és arrogánsnak tűnhetsz, de ha közel engedsz magadhoz valakit, ez a tévhit szertefoszlik. Önmagad legnagyobb kritikusa vagy, tökéletességre törekszel.

A vékony szemöldök viselője finom, törékeny ember. Arany szíved van, de nehezen kezeled a problémákat és a konfliktushelyzeteket. Ha bajt érzel, egyből menekülni próbálsz. Jó hallgatóság vagy és egyben hűséges társ, az empátiád nem ismer határokat.

A háromszög alakúra ívelt szemöldök azt sugallja, hogy viselőjének dinamikus természete van. Elképesztően gyorsan tudsz döntést hozni, spontán vagy, a rutint pedig megveted. Impulzív természeted néha bajt okozhat az életben, de lelkesedésed rendkívül szerethetővé tesz. Remek vezetői képességeid vannak, soha nem habozol, ha felelősséget kell vállalni.

Csupán enyhén ívelt a szemöldököd? Te bizony hűséges és megbízható személy vagy. Nem számít, milyen nehéz kihívásokat sodor eléd az élet, bölcsességeddel megoldasz mindent. Magával ragadó és megnyerő ember vagy, aki a hosszú távú kapcsolatokat részesíti előnyben, szemben az egyéjszakás kalandokkal.

A szemöldököd vége felfelé ível, akárcsak az utolsó ábrán? Minél meredekebb ez az ív, annál szenvedélyesebb és vadabb a viselője. Versengő és ambiciózus típus vagy, bármit megteszel, hogy a célba érj. Tudod, mit szeretnél az életben, a siker a legnagyobb motiváció számodra.

A szinte egyenes szemöldök elemző és racionális gondolkodásmódra utal. Hirtelen nem ugrasz bele semmibe, időt szánsz arra, hogy egy-egy helyzetet minden aspektusból megvizsgálj. Ugyanakkor közvetlen és nyers ember vagy, aki nem finomkodik, ha a nyers igazság kimondásáról van szó.

Ha szemöldököd ritka, alig látható, így nincs markáns formája, akkor könnyen lehet, hogy bizonytalan személyiség vagy. Önbizalomhiánytól szenvedsz, folyamatosan – alaptalanul – megkérdőjelezed képességeid. Alázatos vagy és félénk, a határozottság távol áll tőled. Ideje elengedni a kételyeket, bízz magadban!

Ezeket olvastad már?
Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik