RETRO RÁDIÓ

Szabálytalankodó fiatal nőt gázolt el az 1-es villamos a Flórián téren





Mindössze két hét telt el az előző baleset óta, de máris egy újabb gyalogost gázolt el Budapest egyik legtöbbet használt villamosa.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.27.
III. kerület Súlyos baleset

Szerda este a III. kerületben történt a baleset a Flórián téri villamosmegállóban, amikor egy nő átszaladt a piroson a villamos előtt.

„A helyszínre riasztott mentőegység egy fiatal nőt talált, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Ellátást követően stabil állapotban szállították kórházba” − tájékoztatta a Metropolt lapunk kérdéseire válaszolva az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya.

A Metropol információi alapján ma este fél 8-kor a Vörösvári úton az Árpád híd felé haladó villamos a megállóba érkezése előtt elsodorta a villamosmegállóból a kijelölt gyalogátkelőhelyen a tilos jelzés ellenére átszaladó 30 éves nőt. A szemtanúk elmondása alapján az elsodort hölgy a fején sérült meg, ami miatt a rendőrség és a mentők kiérkezéséig eszméletlen állapotban volt.

2 hete volt az utolsó hasonló baleset

Nem az első olyan alkalom, amikor a villamos embert gázolt a Flórián téren, sőt mi több, legutoljára két héttel ezelőtt, január 13-án történt itt egy hasonló baleset. Akkor a Metropol értesülései alapján egy férfi a jármű előtt akart átrohanni, azonban ez nem sikerült neki, és ennek következtében elgázolta őt a villamos. A megsérült gyalogos szerencséje az volt, hogy ekkor a járókelők között volt egy ápolónő, aki tudott neki segíteni.

A január 13-ai baleset – Forrás: olvasói fotó

 

Gyakran történik itt baleset

Először az egyik Facebook-csoportban számoltak be az esetről, amivel kapcsolatban többen is úgy gondolják, hogy meglepően gyakori a környéken.

„Elegáns de nem igazán jó megoldás, hogy egy szinten van a villamos- és a gyalogosközlekedés. Lehet hogy akadálymentes, de veszélyes” − írta egy kommentelő.

„Üdvözletem, de az autósok is nézhetnék a lámpákat, tegnap délután a gyalogátkelőhelyen (zöld jelzésnél), a többi autós mellett elhajtott egy autó, egy lépéssel ha előbb vagyok, simán elüt. Vagy nem látta, hogy a többi autó megállt, ennyire sietős volt? ” − írta egy hölgy.

„Valamit ki kéne oda találni, mert ez egyre sűrűbb” − szólt hozzá egy arra közlekedő budapesti lakos.

„Én minden nap járok a villamossal, és az én észrevételem az, hogy ha az Árpád híd felől jövök és leszállok, pont akkor érek oda a zebrához, amikor érkezik éppen a másik irányból a villamos, és ezerrel repeszt a megállóba. Lehet valaki figyelmetlen, vagy lehet bedugva a füle, ez akkor sem oké, és iszonyatosan életveszélyes… hozzáteszem, most szerintem pont abból az irányból gázolt…” − mondta el véleményét egy fiatal nő.

„Sajnos itt a Flórián téri átjárónál nagyon sokan és sokszor futnak át piros jelzés mellett, mert csak az autóknak szóló lámpát figyelik, mivel hamarabb vált, mint a gyalogosátkelő. Közben meg a villamos jön” − árulta el tapasztalatait egy hölgy.





Ezeket olvastad már?
A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás