RETRO RÁDIÓ

Hogy elkerülje a dugót, Karácsony Gergely megint a buszsávot használta – Videó!

Úgy tűnik, a főpolgármester a legutóbbi botrány után sem tanulta meg a leckét... Karácsony ismét szabályt szegett, mutatjuk az újabb felvételt!Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.17.
tilosban járt

Az Origo egyik olvasója küldte be a szerkesztőségükbe azt a videót, amely nemrégen készült, ami ismét bizonyítja, hogy Karácsony Gergely a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túlteszi magát, autója ugyanis megint a buszsávot használja. A korábbi botrányos eset után sofőrje most is gond nélkül használta az Erzsébet hídi buszsávot. A pesti emberek - éppen Karácsony dilettáns döntései miatt, az értelmetlen biciklisávok vagy éppen a tervezetlen feltúrások miatt - órákig ülhetnek kocsijukban az elviselhetetlen dugókban, Karácsony Gergely viszont ezt másképp oldja meg. Szabálytalanul, a buszsávban, és mind kiderült: rendszeresen.

Ez már nem az első ilyen eset

Korábban már készült egy felvétel, amikor Karácsony a buszsávban rövidíti a menetidőt - erről bővebben a Metropol itt írt. Az újabb videóban ismét jól látszik, ahogyan a főpolgármestert szállító (a sajtóban már többször bemutatott) autó folyamatosan a buszsávban közlekedik, miközben a munkába igyekvő autósok a hídon várakoznak. Karácsony Gergely ahhoz képest, hogy a legutóbbi hosszas magyarázkodás után sem vállalta a felelősséget, majd fegyelmit adott a saját sofőrjének, ismét a buszsávban közlekedik.

Túl azon, hogy intézkedéseivel a fővárosban közlekedési káoszt idézett elő, a jelek szerint továbbra sem hajlandó a KRESZ előírásainak betartására, és a buszsávban rövidíti meg az amúgy elviselhetetlenül hosszú menetidőt - írja az Origo.

Korábban nem emlékezett rá, hogy a buszsávot használta

Korábban elképesztő magyarázatot adott Karácsony Gergely főpolgármester arra a videóra, amit az Origo mutatott be, és amelyen az látszódik, hogy a buszsávban közlekedik a szolgálati kocsija. „Erre sem emlékeztem, remélem, több ilyen nem történt” - így reagált Karácsony Gergely a Mediaworks Hírcentrumának arra a kérdésére, hogy többször is előfordult-e, hogy rövidítés céljából a buszsávot használták szolgálati autójával. A főpolgármester akkor felháborítónak nevezte sofőrje szabálysértését, illetve azt is elárulta, hogy az autó vezetője szégyelli a tettét. Azt is mondta, hogy „nem emlékezett” arra, hogy éber állapotban a buszsávban közlekedett volna, de ezt nem is zárta ki. „Én nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna, nem tartom teljesen kizártnak, hogy ez mégis előfordult.” Majd folytatódott az abszurd magyarázkodás, és hozzátette, hogy reméli, sofőrje nem csinált ilyet a szolgálati autóval, de ha mégis előfordul ilyen, majd elbeszélget vele. Bár Karácsony végül a sofőrjét kiáltotta ki bűnbaknak, amiért buszsávban közlekedett, a sofőr az utasítást a főnökétől kapja, vagyis Karácsony Gergelytől. Végül fegyelmit adott saját sofőrjének, hogy ő maga meneküljön a felelősség elől.

Legutóbb mozgáskorlátozott helyen parkolt Karácsony autója

Karácsony Gergely szolgálati kocsija múlt hét péntek reggel tilosban parkolt a Móricz Zsigmond körtéren. Erről Bohár Dániel, a Pesti TV riportere számolt be, aki azt írta, hogy „A főpolgármesternek egy kampányrendezvényen volt jelenése, de elkésett, ezért a sofőrje szabálytalanul parkolt.” Az eset kapcsán a Ripost egyik olvasója eljuttatott a szerkesztőségbe egy videófelvételt, amin az látható, ahogy Karácsony Gergely szolgálati autója éppen egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen áll, szabálytalanul. A videóhoz mellékelt levél szerint a felvétel tavaly július közepén, a Pesti úton készült. Karácsony Gergely egy kampányesemény miatt érkezett ide a szolgálati autójával, és hogy a főpolgármester úrnak minél kevesebbet kelljen sétálnia a színpadig, a sofőrje egy mozgáskorlátozott parkolóhelyen állt meg, a rendezvény közelében. Ráadásul a főpolgármester távozása utána a sofőr nem állt odébb, hanem ott maradt: a kocsi körülbelül másfél-két órán keresztül parkolt szabálytalanul.
Ezeket olvastad már?
Emlékszel még Bélára, mindenki kedvenc magyar sztárkutyájára? Megható összefogás az emlékéért

Emlékszel még Bélára, mindenki kedvenc magyar sztárkutyájára? Megható összefogás az emlékéért

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd – videó

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd – videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás