Szedte mint a cukrot: egy év alatt legalább 8 covid-oltást vett fel egy férfi





Egy postás azt állítja, hogy 11 oltást vett fel, mielőtt lefülelték volna a 12. oltás beadása előtt Indiában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.07.
maximális védelem

Az oltások után megszűnt a fájdalom a szervezetemben. Korábban térdfájdalmaim voltak és bottal sétáltam. Most már nem. Jól érzem magam” - indokolta az indiai férfi, hogy miért vett fel ennyi oltást. A 65 éves ember részletes, kézzel írt feljegyzéseket vezetett a dátumokról, időpontokról és oltóhelyekről. Ebből kiderül, hogy legalább két szomszédos körzetbe utazott, hogy megkapja a szúrásokat. Különféle személyi igazolványokat használt a regisztrációhoz ezeken az oldalakon. Ezek alapján azt mondja, hogy tavaly február és december között 11 adag vakcinát kapott. Szerinte a vakcinák segítettek neki abban, hogy megszabaduljon a fájdalmaktól, és újra egészségesnek érezze magát, és állítja, a koronavírus-elleni védőoltásoknak nem érezte semmilyen káros hatását.

A hírek szerint a hatóságok vizsgálják, hogyan sikerült a nyugdíjas postásnak az előírtnál több oltást beadatnia magának.

Arra már találtunk bizonyítékot, hogy négy helyről nyolc szúrást kapott” - mondta Amarendra Pratap Shahi, az indiai Madhepura állami sebésze a BBC-nek a furcsa ügy kapcsán. Az mindenesetre már eddig is kiderült, hogy volt olyan alkalom, amikor a férfinek ugyanazon a napon sikerült „két oltást beadatnia félóra elteltével”, amelyek mindegyikét fel is vezették az indiai központi regisztrációs portálra.

„Meg vagyunk zavarodva, hogy ez hogyan történhetett meg. Úgy tűnik, rendszerhiba történt. Azt is megpróbáljuk kideríteni, hogy nem-e az oltópontokon dolgozók hanyagsága miatt történhetett ez meg” - mondta az egészségügyi szakember.

„Még mindig csodálkozom, hogy nem észlelték a többszöri oltást olyan hosszú időn keresztül”- vélekedett egy közegészségügyi szakértő, aki szerint ez „csak úgy” történhet meg, ha az oldalak oltási adatai hosszú késés után kerültek fel a portálra.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás