RETRO RÁDIÓ

Csontok, koponya: szabadon látható emberi maradványok a szombathelyi temetőben - Fotók!





A szombathelyi Szent Márton temetőben legalább 3 olyan sírhely van, ami úgy megrongálódott, hogy látni lehet bennük az emberi maradványokat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.01.
gyomorforgató

A szombathelyi Szent Márton temető rémes állapotát az Ugytudjuk.hu egyik olvasója szúrta ki. A lap a rémisztő állapotokat hallva ellátogatott a temetőbe, ahol túlzás nélkül elszórt szemetet és fedetlenül heverő csontokat találtak. A nyughelyek szörnyű állapotban vannak, ráadásul van olyan sír közöttük, amelyek fedele hiányzik, így belenézve bárki észreveheti az emberi maradványokat. Ezzel azonban még nincsen vége, hiszen a felnyílt sírt elárasztotta a szemét is.

Csontok és szemét a temetőben Fotó: Ugytudjuk.hu portál

A portál szerint nagyon sok a magára hagyott és összedőlt sír, ami nem is véletlen, hiszen Magyarország és Európa egyik legrégebbi és egyben legtovább is használt sírkertjéről van szól.

A megrongálódott sírkő Fotó: Ugytudjuk.hu portál

Kóbor macskák

A helyzeten nem javít az sem, hogy kóbor macskák is járnak-kelnek a sírok között, ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy valaki gyakran eteti is őket. A beszámolók alapján több helyen műanyag tányérok jelzik, hogy valaki ételt szokott kitenni a sírkertben.

„A sírok darabokra törve, a fejfák összevissza dobálva, belepi őket a gaz, a kriptákat macskaeledeles edényekkel tették tele és sorolhatnám még napestig” – mondta el a lap egyik kollégája a temetőben két év tapasztalt benyomásait.

Reagált a Vas Megyei Temetkezési Kft.

A Vas Megyei Temetkezési Kft. az alábbi problémára egy válaszban reagált, amiből kiderül, hogy a Szent Márton úti lezárt temetőben a síremlékek helyreállítása, felújítása, gondozása nem az ő feladatuk. A temető személyzete csak veszélyhelyzet elhárítása esetén nyúlhat az adott sírhelyhez. Ezek alapján pedig közölték, hogy 3 olyan kripta van, ami esetén látni lehet az emberi maradványokat, ezekkel kapcsolatban pedig intézkedni fognak.

A három olyan kripta egyike, amelyben emberi maradvány látszódik Fotó: Ugytudjuk.hu portál

Természetesen a válasz a kóbor macskákra is kitért és hangsúlyozták, hogy bár erre nincsen semmilyen szabály, de a gondnok már többször is próbálta megakadályozni az állatok etetését. A látogatók ilyen esetekben azonban többször is mindenféle fenyegetőzésekkel reagáltak. A gondnok ennek ellenére többször is összeszedi a műanyag tálkákat, ám azok hamar újra visszakerülnek. Az így nem megoldható probléma miatt már kérték a közterület-felügyelet segítségét is.

Nincsen pénz a javításra

A temetkezési vállalat válaszát a szombathelyi önkormányzat is kiegészítette, hiszen állításuk szerint nincsen pénz korrigáló munkálatokra. A fedetlen sír észrevétele esetén a temető személyzete a balesetveszély elhárítására hivatott, például körbekerítéssel. A város nehéz anyagi helyzete pedig nem teszi lehetővé járóutak kiépítését, illetve a temető felújítását sem.





Ezeket olvastad már?
Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás