Nem piros, hanem zöld Mikulás hozott ajándékot! - Videó

Zöld ruhában érkezett a Mikulás Sasadliget-Gazdagrétre vasárnap reggel, amikorra a természet is elhozta ajándékát, és az első idei hó is leesett, hogy a gyerekek még ünnepibb hangulatban várhassák. A Zöld Mikulást Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke és Herczegh-Kis Bálint, az Exatlon Hungary 2021 nyertese kísérte, és segített kiosztani a csupa egészséges és környezetbarát ajándékokat.Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.12.06.
XI. kerület Zöld Mikulás

„A környezettudatosság jegyében idén Zöld Mikulást szerveztünk a gyerekeknek, mert szeretnénk ezzel is felhívni a figyelmet a természetvédelem, a környezetünk megóvásának fontosságára.” – mondta a Metropolnak Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület alapítója. Az ötgyermekes édesanya hozzátette, természetesen a Zöld Mikulás ugyanúgy hozott ajándékot minden gyermek számára, még ha kicsit rosszalkodtak is az év közben. A zöld mikuláscsomagban csupa egészséges és környezettudatos finomság: gyümölcs és mogyoró volt, valamint egy újrahasznosítható RE pohár, amelyből a gyerekek a narancsos forró teát kortyolhatták a szabadban. Király Nóra elárulta, az egészséges és környezetbarát ajándékok mellé azért egy kis csoki is került a csomagba, hiszen az a gyerekek nagy kedvence. és hagyományosan az ünnep elmaradhatatlan, várva várt ajándéka.

A Zöld Mikulásnak Király Nóra és Herczegh-Kis Bálint segített a csupa egészséges és környezetbarát ajándék kiosztásában Fotó: Metropol/KB

„A program főszervezője a Zöld Követ Egyesület, amely egész évben azon munkálkodik, hogy környezettudatos életmódra tanítsa játékosan, szórakoztató programokon keresztül a kicsiket és nagyokat. Ez a Zöld Mikulás is ennek a hétköznapi környezetvédelmet szorgalmazó, és ennek a saját életünkben való gyakorlásához praktikus ötleteket adó, Szívügyünk a környezetünk kampány része. Az ilyen találkozásokon keresztül lehet leginkább megszólítani a gyerekeket és rajtuk keresztül a szülőket is.” – fejtette ki a Zöld Követ alapítója.

A zöld mikuláscsomagok mellé a gyerekek néhány kedves szót is kaptak a Mikulástól, örültek az ajándéknak, és a hónak, amelyből az idei első hóember is elkészült.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás