RETRO RÁDIÓ

Ételosztás és nehézkes éjszakai hazajutás – Ez lesz ma!

A Metropol összeszedte a hétfő legfontosabb történéseit. Kiderült, hol lesz melegétel-osztás, illetve, hogy mely polgármesteri hivatalok szünetelnek a mai naptól.Megosztás
Szerző: metropol
2021.12.20. 05:40
V. kerület XIX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület a nap történései

Ünnepi melegétel-osztás lesz Csepelen

Csütörtökig tart az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégsége, amelynek során napi 1000 adag meleg ételt osztanak ki a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő családoknak. Az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene várja a rászorulókat. A járványveszély miatt szigorú ültetési rend, maszkviselet és a plexivel elválasztott tálalás szolgálja a biztonságot. Az önkéntesek mindennap 11 órától várják a rászorulókat Csepelen, a Kossuth Lajos u. 138–148. számú lakótömbbel szemben, a benzinkút előtti parkolóban.

4 hívás 1 tál meleg ételt jelent

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni, a hívás díja 250 forint. Négy hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak.

Változik a polgármesteri hivatalok nyitvatartása

Az ünnepek közeledtével több kerület polgármesteri hivatala is mától igazgatási szünetet tart. Ezekben a kerületekben változik a hivatalok nyitvatartása:

V. kerület: december 31-ig a hivatal igazgatási szünetet van, legközelebb 2022. január 3-tól fogadnak ügyfeleket.Az ügyfélszolgálati iroda, az anyakönyvi és a hatósági területek ügyeletet tartanak.

XIX. kerület: 2022. január 2-ig szünetel az ügyfélfogadás.

XXII. kerület: december 31-ig nem fogadnak ügyfeleket.

XXIII. kerület: december 31-ig igazgatási szünetet van, legközelebb január 3-án várják az ügyfeleket.

Terelve jár a 115-ös autóbusz

Mától egészen holnapig a Boráros tér felé közlekedő 115-ös autóbusz felújítás miatt a Váci úttól terelve közlekedik, és a Fáy utca–Lomb utca–Frangepán utca útvonalon jár. A vonal Lomb utcai megállóját áthelyezik a Frangepán utcába, a Váci út elé.

Máshogy közlekedik éjjel a nagykörúti 4-es, 6-os villamos

Ma 23:40 perctől holnap 4:30 percig karbantartás miatt a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbuszok szállítják az utasokat. A 6-os pótlóbusz a Széll Kálmán tér felé a Margitszigetnél nem áll meg. A ma 23 óra után a Móricz Zsigmond körtérről induló 6-os villamos Mester utcáig közlekedik, onnan már a pótlóbuszok viszik tovább az utasokat.

Még a mágusnak is szüksége van a vakcina védelmére Fotó: Reuters

75 éves Uri Geller

Ma ünnepli 75. születésnapját Gellér György, ismertebb nevén Uri Geller. A világhírű illuzionista-médiumot televíziós szereplései tették híressé, melyekben állítása szerint paranormális képességeit (pszichokinézis, ingázás, telepátia) használta. Különleges képességei először ötéves korában mutatkoztak meg, amikor evés közben meghajlott a kezében a kanál. Ez a trükk azóta a védjegyévé vált.

Ezeket olvastad már?
Sok tini nem fog örülni ennek a változásnak, ami érinti az Instagramot, Facebookot és a TikTokot is

Sok tini nem fog örülni ennek a változásnak, ami érinti az Instagramot, Facebookot és a TikTokot is

Friss hírek a budapesti sósavas kutyamérgezés kapcsán! Lépett a kerület

Friss hírek a budapesti sósavas kutyamérgezés kapcsán! Lépett a kerület

Mutatjuk, milyen hatásokkal jár a vasárnapi óraátállítás

Mutatjuk, milyen hatásokkal jár a vasárnapi óraátállítás

Durva, mit tartogat az időjárás az év legmelegebb napja után

Durva, mit tartogat az időjárás az év legmelegebb napja után

Top hírek

medve

Medvetámadás Szlovákiában

Barnamedve támadt két kocogóra az északnyugat-szlovákiai Kovácspalota egyik erdei útján, és megsebesítette egyiküket - közölte csütörtökön a szlovák rendőrség a Facebookon.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás