Ételosztás és nehézkes éjszakai hazajutás – Ez lesz ma!





A Metropol összeszedte a hétfő legfontosabb történéseit. Kiderült, hol lesz melegétel-osztás, illetve, hogy mely polgármesteri hivatalok szünetelnek a mai naptól.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.20.
V. kerület XIX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület a nap történései

Ünnepi melegétel-osztás lesz Csepelen

Csütörtökig tart az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégsége, amelynek során napi 1000 adag meleg ételt osztanak ki a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő családoknak. Az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene várja a rászorulókat. A járványveszély miatt szigorú ültetési rend, maszkviselet és a plexivel elválasztott tálalás szolgálja a biztonságot. Az önkéntesek mindennap 11 órától várják a rászorulókat Csepelen, a Kossuth Lajos u. 138–148. számú lakótömbbel szemben, a benzinkút előtti parkolóban.

4 hívás 1 tál meleg ételt jelent

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni, a hívás díja 250 forint. Négy hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak.

Változik a polgármesteri hivatalok nyitvatartása

Az ünnepek közeledtével több kerület polgármesteri hivatala is mától igazgatási szünetet tart. Ezekben a kerületekben változik a hivatalok nyitvatartása:

V. kerület: december 31-ig a hivatal igazgatási szünetet van, legközelebb 2022. január 3-tól fogadnak ügyfeleket.Az ügyfélszolgálati iroda, az anyakönyvi és a hatósági területek ügyeletet tartanak.

XIX. kerület: 2022. január 2-ig szünetel az ügyfélfogadás.

XXII. kerület: december 31-ig nem fogadnak ügyfeleket.

XXIII. kerület: december 31-ig igazgatási szünetet van, legközelebb január 3-án várják az ügyfeleket.

Terelve jár a 115-ös autóbusz

Mától egészen holnapig a Boráros tér felé közlekedő 115-ös autóbusz felújítás miatt a Váci úttól terelve közlekedik, és a Fáy utca–Lomb utca–Frangepán utca útvonalon jár. A vonal Lomb utcai megállóját áthelyezik a Frangepán utcába, a Váci út elé.

Máshogy közlekedik éjjel a nagykörúti 4-es, 6-os villamos

Ma 23:40 perctől holnap 4:30 percig karbantartás miatt a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbuszok szállítják az utasokat. A 6-os pótlóbusz a Széll Kálmán tér felé a Margitszigetnél nem áll meg. A ma 23 óra után a Móricz Zsigmond körtérről induló 6-os villamos Mester utcáig közlekedik, onnan már a pótlóbuszok viszik tovább az utasokat.

Még a mágusnak is szüksége van a vakcina védelmére Fotó: Reuters

75 éves Uri Geller

Ma ünnepli 75. születésnapját Gellér György, ismertebb nevén Uri Geller. A világhírű illuzionista-médiumot televíziós szereplései tették híressé, melyekben állítása szerint paranormális képességeit (pszichokinézis, ingázás, telepátia) használta. Különleges képességei először ötéves korában mutatkoztak meg, amikor evés közben meghajlott a kezében a kanál. Ez a trükk azóta a védjegyévé vált.





Ezeket olvastad már?
Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás