Összefogással a koronavírus árváiért – Három cég adományozott a Covid-árváknak – Fotó!





A Pizza Forte, a Vesta Home Zrt. és a SPEEDY Motorsport karöltve támogatta a koronavírusban elhunyt szülők gyermekeit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.09.
Segítségnyújtás

Közös összefogással támogatja a koronavírusban elhunyt szülők gyermekeit a Pizza Forte, a Vesta Home Zrt. és a SPEEDY Motorsport. A három cég egymillió forintot adományozott az Áder János köztársasági elnök által létrehozott Regőczi István Alapítványnak. Az összeget Nagy Enikő, az alapítvány operatív vezetője vette át.

Balról jobbra: Nagy Enikő, Regőczi Alapítvány; Pap Gábor, Pizza Forte; Szíjj Csaba, SPEEDY Motorsport; Horváth Norbert, Vesta Home Zrt. (Fotó: Metropol/NZ)

A három vállalkozás egy autós élménynapot szervez az alapítvány által meghívott gyermekek számára a Szilveszter Rallye keretein belül, amit december 27. és 29. között rendeznek meg a Hungaroringen.

A helyszínen frissen sült pizza várja a családokat, valamint a csöppségek biztonságos és ellenőrzött körülmények között ülhetnek be az autóversenyzők mellé, és élvezhetik a gyorsulást.

A három cég összefogva adományozott a Covid-árváknak (Fotó: Metropol/NZ)

Támogatják az árván maradt gyermekeket

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita tavasszal alapította a Regőczi István Alapítványt. A négygyermekes házaspár akkor úgy fogalmazott: „a Covid miatt több mint 900 árván vagy félárván maradt kisgyermek és kamasz tragédiáját, ha megváltoztatni nem is tudjuk, a lehetőségeinkhez mérten sorsukat segíteni kötelességünk.” A Regőczi Alapítvány azóta több mint 600 gyermekhez jutott el, 140 millió forintnyi anyagi segítséget osztott szét, és további 177 Covid-árva 35 milliós támogatása is folyamatban van.

A Covid nem válogat

Áder János köztársasági elnök a negyedik hullámmal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi, vakcina-nélküli, védtelen vírusidőszakhoz képest az oltással most a további tragédiák elkerülhetők. Herczegh Anita hozzátette, a Covid-árvák támogatása ügyében az egész ország megmozdult. A Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott: ahogyan a Covid nem válogat, az alapítvány is minden rászorulót támogat.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita tavasszal alapította a Regőczi István Alapítványt (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Orvosi egyetemre került be a segítségükkel egy fiatal

Herczeg Anita lapunknak adott interjújában elmondta, hogy az újszülöttől az egyetemista korúig támogatják a fiatalokat, mert a 18 éven felüli árva is szorulhat segítségre. „Most is van egy egyetemista fiú, aki segítséget kap: márciusban lett árva és úgy érettségizett le, hogy szinte elgyászolni sem tudta az édesanyját. Az édesapja már 2-3 éve elhunyt, nagyszülők nincsenek, testvére sincs. Egy nagyon szorgalmas, intelligens fiatalemberről van szó, aki felvételt nyert az orvosi egyetemre. Tudjuk jól, hogy ez milyen költségekkel jár: fönn kell tartania saját magát, finanszírozni az egyetemi tanulmányokat és rezsit fizetni, mindezt az árvaellátásból” – mondta a Metropolnak Áder János felesége, az alapítvány kuratóriumának elnöke.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás