Rusvai Miklós ilyet még nem csinált, oltásellenes tévhitet támogat

A virológus arra kéri az olvasókat, hogy amit most mondott, az maradjon köztünk!Megosztás
Szerző:
2021.11.16. 09:15
védekezés

Futótűzként terjed az újabb álhír az oltásellenes csoportokban. A bejegyzés szerint, ha az oltás helyére a vakcina beadását követően 10–12 órán belül egy félbevágott krumplit tesz az ember és rajta hagyja 15–20 percig, akkor az kiszívja a szervezetből a vakcina hatóanyagát. Így az oltásellenes hivatalosan védettségi igazoláshoz jut, anélkül, hogy feladná az elveit – írja a Ripost.

Az oltásellenesek körében egy újabb álhír terjed (Fotó: Facebook.com)

Érdekes módszer!

A lap megkérdezte dr. Rusvai Miklóst az új eljárásról, a virológust a következőképpen reagált.

„Röviden: ez badarság! Hosszabban kifejtve pedig a vakcina nem egy kígyóméreg, amit kiszívnak belőlünk, ha megmar minket egy kígyó. Egész egyszerűen nincs tudományos alapja az említett feltételezésnek” – árulja el a virológus, aki meglepő kijelentést tesz, és ritka kérést fogalmaz meg:

Bár ilyet még nem csináltam, a magam részéről támogatom ezt az oltásellenes tévhitet. Azt is elmondom, miért. Ha ebben a tévhitben hagyjuk az oltáselleneseket, akkor beoltatják magukat, és nő azoknak a száma, akik védettek lesznek a koronavírus ellen. Szóval, most kivételesen azt kérném az olvasóktól, hogy amit most nyilatkoztam, az maradjon köztünk!” – mondta a szakember.

Dr. Mangó Gabriella szerint a vírustagadók egy kétes népi gyógymódot vettek alapul. „Úgy hírlik, hogy eleink paradicsomot vagy krumplit tettek a gyulladt, de nem nyílt sebre – például egy benőtt körömre –, akkor az lehúzta a gyulladást. Ám a módszer hatásossága kétséges. Előfordulhat, hogy a zöldségben lévő nedvesség felpuhítja a bőrt és így sikerül a gyulladást csökkenteni, de erre a célra egy darab nedves vatta is megfelel. Egyébként ez a ma is használatos dunsztkötés lényege is” – árulja el a doktornő. Hozzátette: a „krumplis trükk” az oltás ellen mit sem ér, mivel az oltásnál egyrészt minimális seb keletkezik a tűszúrás révén, másfelől az oltóanyagot, ami a szövetek közé bement, már semmivel nem lehet kiszívni.

Ha valaki ettől pszichésen megnyugszik, az már nagyon jó, de a legfontosabb akkor is az, hogy az oltást megkapta” – szögezi le dr. Mangó Gabriella.

Ezeket olvastad már?
A TikTok-kertész elárulta, hogyan ültess kert nélkül – Videó!

A TikTok-kertész elárulta, hogyan ültess kert nélkül – Videó!

Megalázó, mit tettek a reptéren a túlsúlyos utassal

Megalázó, mit tettek a reptéren a túlsúlyos utassal

„Adok kétmilliót, csak vond vissza a vádakat” – leszakadt a lépe, úgy megverték, mégis az erőszaktevőt védi a családja

„Adok kétmilliót, csak vond vissza a vádakat” – leszakadt a lépe, úgy megverték, mégis az erőszaktevőt védi a családja

Két hete nincs közvilágítás, dühösek a lakók a XII. kerületben

Két hete nincs közvilágítás, dühösek a lakók a XII. kerületben

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás