Ámokfutó a metrón: a Jokernek öltözött férfi 17 embert sebesített meg, így menekültek az utasok Tokióban - Videó! +18





Vérfürdővel zárult a Halloween a japán fővárosban. A hatóságok legnagyobb döbbenetére a késelő férfi azt mondta, halálbüntetést akart kapni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.01.
a nap őrültje

Több embert megkéselt egy Jokernek öltözött férfi egy tokiói elővárosi vonaton -írja a hirado.hu. Ezután olajhoz hasonló anyagot locsolt az ülésekre és felgyújtotta a vonatot, majd mint aki jól végezte dolgát, leült az egyik ülésre és rágyújtott egy cigarettára.

A vészhelyzet miatt a szerelvényt végül egy külvárosi állomáson megállították, a rémült utasok pedig az ablakokon keresztül menekültek a lángok elől. A tokiói rendőrök és tűzoltók tucatjával érkeztek a helyszínre és az egész környéket kiürítették és lezárták. A 24 éves támadót még a helyszínen elfogták.

A jelenlegi adatok szerint összesen 17 ember sérült meg súlyosan a támadásban, halálos esetről nem számoltak be.

Halálbüntetést akart kapni

A helyi média beszámolói szerint a gyanúsított azt mondta a hatóságoknak, hogy embert akar ölni, hogy halálbüntetést kapjon. A támadó azt mondta a rendőrségnek, hogy csodálja Joker karakterét, ezért öltözött be így – írta a Japan Times.

A Joker-jelmezes támadóról készült egy felvétel, amin látható, ahogy a metrókocsiban, nyugodtan ülve, cigarettázva várja a rendőrséget.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás