Jó hír érkezett, Magyarországon vették fel a legtöbben a harmadik oltást az EU-ban

Az olyan országokat, mint Ausztria vagy Németország is leelőztük, hiszen hazánkban eddig összesen 2 269 551-en vették fel a harmadik oltást.

Megosztás
Szerző: Metropol
2021.11.26. 12:25
átoltottság

Az oltási akcióhéten összesen 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik, megerősítő oltást vették fel. Ez a szám az elkövetkezendő héten minden bizonnyal még nagyobb lesz, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel bejelentette, hogy a kormány egy héttel meghosszabbítja az oltási akcióhetet.

Magyarországon a lakosság 23,23%-a vette fel a harmadik oltást, hazánkat Málta követi 20,40%-kal, a harmadik helyen pedig Ausztria áll 17, 71%-kal. A sorban Románia a 17-ik, Csehország a 18-ik, Horvátország a 23-ik, Szlovákia pedig a 26-ik a nyilvánosságra hozott listán.

A WHO is nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amely szerint az oltási kampány kezdete óta egyedül a 60 évesnél idősebbek korcsoportjában, 33 európai országban 470 ezer ember életét sikerült megmenteni az oltás révén, amely segít megelőzni a legsúlyosabb tünetek kialakulását. A becslés a fiatalabb korosztályokra vonatkozó adatokat nem is tartalmaz.

A WHO összesítéséhez az európai régióhoz tartozó 53 ország közül húszból – köztük Németországból, Törökországból, Hollandiából és Oroszországból – nem álltak rendelkezésre adatok.

Az Egészségügyi Világszervezet számításai szerint Nagy-Britanniában 160 ezer, Franciaországban pedig 39 ezer ember életét sikerült megmenteni a védőoltásokkal.

Hans Kluge, a WHO regionális hivatalának elnöke ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy a védőoltások pontosan azt teszik, amire hivatottak: „életeket mentenek azzal, hogy nagyfokú védelmet nyújtanak a betegség súlyos lefolyása, illetve az elhalálozás ellen”. „Egyes országokban az oltások nélkül kétszerese lenne a halálozási szám” – tette hozzá.

Ezeket olvastad már?
Szívszorító történet: így mentette meg koraszülött babája a fiatal anyuka életét

Szívszorító történet: így mentette meg koraszülött babája a fiatal anyuka életét

Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik