Leesik az állad ha meglátod! Megújul a Bosnyák tér környéke – Fotók!





A tervek szerint a következő pár évben teljesen átalakul Zugló városképe, hiszen a központjában egy egészen új és élhetőbb részt alakítanak ki. Várhatóan a fejlesztés első látványosabb lépéseit már a következő évben megkezdik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.15.
XVI. kerület Megújulás

A tervek szerint 2029-re merőben másképpen néz majd ki Zugló, hiszen új negyed épül a Bosnyák tér és a Rákos-patak között, amely otthonokkal, bevásárlóutcával, okosirodákkal és parkokkal könnyíti majd az ott élők életét.

Merőben megújul majd a Bosnyák tér és környéke – Fotó: Metropol/CsF

Új városrész

A tervek szerint a Bosnyák téren egy 6-8 ezer négyzetméteres főtér létesül, innen sétálóutca nyílik: itt lesz a kerületi önkormányzat újonnan megépülő épülete. A korszerű szakrendelő intézet és Zugló egyik szimbóluma, a Bosnyák téri piac egy létesítményen belül lesz. Továbbá az évek során fokozatosan születik egy egészen új városrész, hiszen a Bosnyák tér mögött külön, a Bayer Construct vállalatcsoport magánberuházásában új városnegyed épül. A Csömöri út mentén irodaépületek, a Bosnyák utca felőli részen lakóházak lesznek.

Gyönyörű és zöld teret kap Zugló lakossága a látványtervek tanúbizonysága szerint – FOTÓ: BAYER PROPERTY

„A beruházás eredményeként a pesti oldal egyik legzöldebb és legfenntarthatóbb városrésze születik meg. A környékhez és a Rákos-patakhoz organikusan kapcsolódó új városközpontban egyaránt megtalálhatóak lesznek a lakó-, az iroda-, a kereskedelmi és szabadidős funkciók, melyek a kialakításra kerülő jelentős zöld felületekkel és közösségi terekkel egységes, harmonikus egészet alkotnak majd” – mondta el a mestertervvel kapcsolatban Gianluca Racana, a fejlesztést elnyerő Zaha Hadid Architects igazgatója.

Élhetőbb Zugló

Budapest sokkal barátságosabb és fenntarthatóbb részévé válik Zugló városközpontja. Az elképzelés szerint a beruházás elősegíti, hogy az energiafogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkenjen, az ivóvízhasználat kevesebb legyen azzal, hogy évi 90 000 köbméter esővizet gyűjtenek össze, majd használnak fel. Kényelmesebb és fenntarthatóbb életet garantálnak a helyi közösségeknek, amelyek összességében egy zöldebb negyedet is kapnak, hiszen a parkok mellett szigetelő zöldtetőket alakítanak ki.

Szép, logikus és élhető lesz a Bosnyák tér – FOTÓ: BAYER PROPERTY

Egyszerűbb mindennapok

Horváth Csaba, Zugló polgármestere már a kampányában megígérte, hogy megújul a Bosnyák tér és környéke, így nem is véletlen, hogy elszántan küzd az egész kerület egy élhetőbb terület kialakulásáért. A beruházással a zuglói lakosok egy zöldebb és élhetőbb városrészt kapnak, ráadásul az ügyintézés és az egészségügyi ellátás is gyorsabb és korszerűbb lesz.

A beruházással a zuglói lakosok egy zöldebb és élhetőbb városrészt kapnak – FOTÓ: BAYER PROPERTY

 





Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás