Számolj le a magánnyal, így élvezd az egyedüllétet





A magány természetes érzés, amelyet olykor szinte mindannyian megtapasztalunk. Van azonban mód arra, hogy szólóban is megtaláljon a boldogság.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.13.
Önfejlesztés

A magány összetett, mindenki számára egyedi megközelítéssel rendelkező érzés. Összességében egy káros lelkiállapot, melynek következtében kirekesztettnek és üresnek érezheti magát az ember. Sokszor az ront igazán a helyzeten, hogy a magányos személy el is szigeteli magát. A sok negativitás ellen lehet tenni: a megoldás abban rejlik, hogy képesek vagyunk élvezni a helyzetet és elérni öntudatunk magasabb szintjét!

Számolj le a magánnyal, így élvezd az egyedüllétet Fotó: Shutterstock

Egy kapcsolat hiánya képessé tesz élvezni az egyedül töltött időt azzal, hogy segít javítani a teljesítményt, önfejlesztést és a koncentrációt is fokozza. Ha képesek vagyunk meglátni az előnyöket és ezek hatására kiteljesedni, akkor leküzdhetővé válik a szorongás és depresszió.

Minden azon múlik, hogy mi a gondolkodásunk fókusza

Néhány tippünk is van, amelyekkel felülkerekedhetsz a negatív érzelmeken. Először is vedd tudomásul, hogy magányos vagy. Fogadd el, hogy ez egy normális érzés, amit mindenki megtapasztal élete bizonyos pontján. Nem vagy egyedül, így hát ne is keseredj el, keresd inkább a fejlődési lehetőségeket – de mindig legyél türelmes magaddal. Ha viszont a mindennapi életed is tönkreteszi az egyedüllét, megbetegít és nem tudsz dolgozni, akkor szakemberhez kell fordulnod. Egy terapeuta segíthet a neked megfelelő stratégia kidolgozásában és megmutatja, hogyan kezeld gondolataid.

Amit önmagad is megtehetsz, az a saját magad szeretetének gyakorlása

Összpontosíts a szükségleteidre és csinálj olyan dolgokat, amelyek boldoggá tesznek anélkül, hogy másoktól függenél. Ne kritizáld magad, mutass együttérzést. Hatékony lehet az egészséges szokások kialakítása. Elengedhetetlen, hogy legyen egy napi rutin, amit követsz: oszd be, mikor induljon a nap, hány órakor étkezz, főzz, koncentrálj a hobbidra. Jól gondold át, mivel töltöd a szabadidődet. Ez határozza meg ugyanis azt, hogy miként tekintesz a magányos időszakra. A közösségi média állandó figyelése, a sorozatokba menekülés mind növelik az elszigeteltség érzését. Ehelyett a test és lélek valódi kikapcsolódását érdemes támogatni olvasással vagy kreatív tevékenységekkel. Az alkotás egyben jutalom is, amely örömet és elégedettséget ad, ezzel javítva a hangulatot és önbecsülést.

Az is sokat segít, ha a családra, barátokra fókuszálsz. Tölts minél több időt szeretteiddel, ha nem tudsz találkozni velük, hívd fel őket. Szintén hasznos lehet az önkéntesség, amely nemcsak az új emberekkel való találkozást biztosítja, de célt is adhat az életnek. A közös, célorientált munka közösséget teremt és növeli az elégedettséget.





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás