Lovas rémálom Rákosmentén! Megvadult kutyafalka támadt Ferihegyen – Fotók!

Gazdájuk sem tudta visszafogni őket, a megvadult ebek már a lovak szügyét marcangolták. Csak a lovasok lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt tragédia.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.15.
XVII. kerület falka támadás

Vágó Tímea lovassport-edző és társa lovaikkal a Merzse-mocsár Vecsés felőli oldalán léptettek gyanútlanul, amikor váratlanul körbevette őket öt póráz nélküli kutya. Az ebek hirtelen megvadultak, és az egyik lovat több helyen is megsebesítették. A lovasokat szerencsére nem érték el.

A ló gazdája, Tímea, a kerület Facebook-csoportjában próbálta meg kideríteni, be voltak-e oltva a támadó kutyák. Nem várt kommentháború alakult ki posztja alatt.

Több felszíni sérülést is szenvedett Gina (Olvasói fotó)

Gina akár le is sántulhatott volna

Tudom, hogy csak felületi sebeket ejtettek a lovainkon, de véreztek, és alapból csak tetanusz ellen szoktuk oltani őket, veszettség ellen nem. Szerencsénk volt, mert ha a megvadult állatok az ínszalagot harapták volna át, akkor a lovam, Gina akár le is sántulhatott volna. Az egyetlen célom az volt, hogy meggyőződjek arról, hogy be vannak oltva, eszem ágában sem volt feljelenteni, de a kutyák tulajdonosa nem jelentkezett” – árulta el lapunknak a lovas.

Gina, a sérüléseket elszenvedő paci (Olvasói fotó)

Sokan a lovast hibáztatták

Tímea Rákosvidék Facebook-csoportjában közzétett segélykérő bejegyzése alatt többen is keresetlen szavakkal illették őt. Volt, aki egyenesen a lovasokat okolta a történtekért:

Oda viszed a lovadat és a gyerekedet olyan helyre, ahol megtámadhatják a kutyák? Mi van, ha a gyereked ijedtében leesik a lóról, és eltörik valamije?”

Egy 15 éves lány ülte a megtámadott lovat

A sérüléseket elszenvedő lovon egy fiatal, ám gyakorlott, 15 éves lovas lány ült (aki egyébként nem rokona Tímeának). Az ő lélekjelenlétére is szüksége volt mindkettőjüknek. A támadás részleteiről így számolt be lapunknak a lovastréner:

„Láttuk, hogy sétálnak előttünk az úton. Hangosan kiabáltam, hogy álljunk meg. Bár még messze voltunk, de a kutyák észrevettek, és elkezdtek eszeveszetten rohanni felénk. Két nő volt velük, az egyikük folyamatosan ordibált, de nem tudta visszahívni őket. Megálltunk, mintha jéggé dermedtünk volna. Gondoltuk, ha nem mozgunk, nem lesz baj. Egy darabig csak hangosan ugatva rohangáltak körülöttünk, és szagolgatták a ló lábát. Közben a gazdájuk ordított, de nem tudta megfogni őket. A kislány alatti ló, Gina, a körülményekhez képest nagyon nyugodtan állt, meg sem mozdult, viszont az én lovam, Roxy elkezdett idegesen toporzékolni. Aztán egyszer csak az egyik kutya elkezdett felugrálni Gina szügyére és nyakára, és közben harapta, ahol érte. Közben csatlakozott a támadáshoz egy másik eb is. A nő eközben csak ordított, de nem segített, nem jött közelebb 2-3 méternél. Ez már sok volt Ginának is és az első patájával ijedtében a kutya felé csapott. Közben Fanni, a rajta ülő kislány csak a tapasztalatának köszönhette, hogy nem esett le, és nem őt kezdték el harapni a kutyák” – árulta el lapunknak a lovas.

Mivel az agresszív falka nem tágított, így Tímea úgy döntött, a legjobb, ha gyorsan elmenekülnek a helyszínről. Az acsarkodó ebek üldözőbe vették őket, de nem bírták tartani a lépést a lovakkal, így végül sikerült lerázni őket. Az eset azonban nem ért megnyugtató véget, hiszen az oltást igazoló kutyatulajdonos azóta sem jelentkezett.

Több helyen is megsérült a ló (Olvasói fotó)

Egy hozzászóló hasonló esetről számolt be

Egy Adrienn nevű hölgy arról számolt be a poszt alatt, hogy a környéken vele is történt hasonló atrocitás. Éppen mudi fajtájú kutyájával sétált, amikor egy néhány fős Boston terrierekre hasonlító kutyafalka támadta meg pórázon levő kedvencét. Az ő esetében azért nem történt komolyabb baj, mert elengedte pórázról a mudit, aki így el tudott menekülni a megvadult kutyák elől.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás