„Mindenki kis virológus lett” – Szlávik szerint baj, hogy ráengedték a lakosságra a súlyos szakmai kérdéseket





Szlávik János egy interjújában elárulta, mik a kilátásaink a negyedik hullámnál, beszélt az oltatlanok esélyeiről, és arról, hogy miért hisszük, hogy a kínai vakcina nem nyújt megfelelő védelmet a koronavírus ellen.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.09.
harmadik oltás

„Az a baj, hogy nagyon súlyos szakmai kérdéseket engedtek rá a lakosságra, és mindenki kis virológus lett” – mondta Szlávik János a Mandinernek adott interjújában. Az infektológus főként a kínai vakcinával kapcsolatos negatív állításokat igyekezett helyre tenni, a Sinopharm vakcinája ugyanis más országokban is helyt állt.

Szlávik János szerint hiába állítják az ellenkezőjét, hatékony a kínai vakcina (Fotó: Metropol)

„Ha körbenézünk a világban, láthatjuk, hogy azokban az országokban sem emelkedett az esetszám az idősek körében, ahol csak kínai vakcinával oltottak. Semmi alapja nincs annak a kijelentésnek, hogy a kínai vakcina nem hatékony” – fogalmazott a főorvos, aki a beszélgetés során kitért arra, hogy a védettséget nem csak az antitestszint alapján állapítják meg, és nem igaz, hogy védtelen az, akinél nem mérhető. A vizsgálatoknál sokkal több mindent vesznek figyelembe, és lényeges az is, hogy milyen súlyosan jelentkezik a betegség a megbetegedés után.

Képünk csak illusztráció (MTI/Vajda János)

A szakember a harmadik oltással kapcsolatban kifejtette, hogy elsősorban azoknak javasolják, akiknek koruknál vagy az immunrendszerüknél fogva alacsonyabb a védettségük. Ilyenek a hatvan év felettiek, az immunhiányos, daganatos, hematológiai betegek, a szervátültetettek vagy az immunrendszerüket károsító kezelésben részesülők. Hangsúlyozta, hogy továbbra is az oltatlanokon kellene, hogy legyen a hangsúly, hiszen a harmadik oltás a népesség összvédettségén nem nagyon fog tudni a változtatni. Szlávik szerint számítani kell arra, hogy az oltatlanok és a fiatalok között emelkedni fog a kórházba kerülők és a halottak száma, azonban a negyedik hullám ennek ellenére enyhébb lesz harmadiknál.





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás