RETRO RÁDIÓ

Összetört az anya szíve, beteg lánya már fel sem ismeri őket

A 14 éves lány olyan súlyos mentális betegségben szenved a koronavírus következtében, hogy már élni sem szeretne tovább.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.07. 19:20
koronavírus halált váró tinédzser depresszió

Szívfacsaró történetet mesélt el Susie Grady: 14 éves lánya, Rose annyira megszenvedte a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokat és bezártságot, hogy mentálisan teljesen összeomlott. Már meg sem ismeri a környezetét, csövön keresztül táplálják, és a tinédzser csak a halált várja - írja a Mirror.

 

Fotó: Pixabay

A szülők elmesélése szerint a pandémia előtt Rose vidám kislány volt, sok barátja volt, sportolt és zenélt, az iskolában pedig jeles tanuló volt. A lezárások viszont mindent megváltoztattak. Rose nem volt képes feldolgozni, hogy hónapokig otthon kell maradnia, nem láthatja a barátait, nem folytathatja szabadidős tevékenységeit. A nagypapáját ez idő tájt veszítette el rák miatt, a nagymamájánál súlyos agybetegséget diagnosztizáltak, és mikor a család kutyája is elpusztult karácsonykor, Rose teljesen összeomlott. Hallucinációkkal, pszichózissal küzdött, egyre levesebbet evett, depresszióssá vált, az ágyát sem volt hajlandó elhagyni.

A szülők hiába hívták ki többször is az orvost, az nem tudott konkrét diagnózist adni, közben Rose állapota egyre romlott, már saját magára sem tudott gondot viselni. Végül április végén kórházba szállították, ahonnan azóta sem térhetett haza.

A tinédzser már csak a halálra tud gondolni, így viszont az orvosok erőfeszítései ellenére sem javul az állapota. Csövön keresztül etetik, a családtagjait sem ismeri fel, hiába tölt bent nála minden nap hosszú órákat az édesanyja, aki még reménykedik a gyógyulásában.

Ezeket olvastad már?
Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

„Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

„Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

A Dunába vetette magát egy férfi az Erzsébet hídról

A Dunába vetette magát egy férfi az Erzsébet hídról

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás