RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen: újra felbukkant Nessie, egyre gyakrabban látják a szörnyet

Alig két hét alatt kétszer is előbújt a Loch Ness-i szörny, ezúttal még vázlat is készült arról, hogyan néz ki.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.14. 07:00
Loch Ness szörny

A Loch Ness-i szörny legendája évszázadok óta tartja lázban az embereket, de úgy tűnik, egyre közelebb kerülünk a misztikus történet megfejtéséhez. Nessie ugyanis egyre gyakrabban bukkan fel, 11 nap alatt kétszer is jelentették. Legutóbb egy 55 éves, visszavonult kamionos – írja a Daily Star.

Urquhart vára (Fotó: Pixabay)

Colin Veacock július 30-án pillantotta meg a szörnyet, ez pedig az idei évben a 9. észlelés volt. A férfi éjszaka, Urquhart kastélyából figyelte távcsővel a vizet, mikor az hullámzani kezdett, és felbukkant Nessie. A hivatalos adatbázisba leadott jelentése szerint a szörny 60 centiméter magas lehetett, és 3,5 méter hosszúságú. A férfi még egy gyors vázlatot is készített, amit elküldött a nyilvántartást vezető szervezetnek, így talán könnyebb lesz kibogozni a szörny legendáját. Elmondása szerint alig két másodpercig látta a lényt, ami leginkább egy teknősbéka páncéljára emlékeztetett.

Veacockot megelőzően, 11 nappal korábban egy apa és a lánya is látta Nessie-t, mikor csónakázni indultak a tavon. Június elején pedig két tinédzser látta a szörnyet, nem messze attól a helytől, ahol a kamionos is észlelte.

Múlt évben összesen 13 bejelentés érkezett Nessie észleléséről – az idén azonban könnyen meghaladhatják ezt a számot Nessie kutatói. 2020-ban egy szonáros észlelést követően már modellezték a vízi szörny testfelépítését és kinézetét. A tudósok korábban azt állították, egy óriás angolna tartja lázban az érdeklődőket, ezt DNS-tesztekkel is igyekeztek alátámasztani, de hivatalosan még mindig nem fogadták el ezt a besorolást.

Amióta hivatalos adatbázisban rögzítik az észlelések számát, Nessie-t 1139 alkalommal látták már felbukkanni.

Ezeket olvastad már?
Szívszaggató, hol találták meg az eltűnt kisfiút

Szívszaggató, hol találták meg az eltűnt kisfiút

Tragédia a színházban: a közönségre szakadt a tető

Tragédia a színházban: a közönségre szakadt a tető

Ötévesen szólalt meg Szofika, aki először mondta ki: anya!

Ötévesen szólalt meg Szofika, aki először mondta ki: anya!

„Szemünk előtt égett le a házunk” – sírva nézték a kisgyerekek a mindent elborító lángokat

„Szemünk előtt égett le a házunk” – sírva nézték a kisgyerekek a mindent elborító lángokat

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás