Ez elképesztő! Az ígértnél sokkal tovább tart a Széll Kálmán tér felújítása

A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, többek között, hogy még meddig tart Buda legforgalmasabb terének felújítása, és hogy hol oszt vizet két közlekedési társaság is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.15.
Fejlesztés

Tolódik a Széll Kálmán tér felújítása

Tovább húzódik a Széll Kálmán térhez közeli utcák felújítása. Az építkezések miatt lezárták a Várfok utcát a Vérmező út és a Krisztina körút között. A munkálatoknak a mai nap kellene befejeződniük, azonban a rekonstrukció elhúzódott, így a várható befejezésnek is új dátuma lett, augusztus 20-a. Így még több mint egy hónapig marad a megváltozott forgalmi rend. A tér felújítása miatt átalakult a tömegközlekedés. A 16-os, a 16A, a 21-es, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es, a 140A és a 21A, illetve a 916-os autóbusz változatlanul nem érinti a Széll Kálmán teret, valamint terelt útvonalon közlekedik. A rekonstrukciók még tavaly novemberben kezdődtek el.

További egy hónapig tartanak a munkálatok – Fotó: Metropol

Itt keressük augusztus közepéig a buszokat:

  • A 16-os, a 16A autóbuszra a budai vár felé az Ostrom utcában a Széna tér után, a 116-os autóbuszra a Fény utcai piac felé a Vérmező úton a Széna tér előtt, a budai vár felé pedig az Ostrom utcában a Széna tér után lehet felszállni.
  • A 21-es és a 21A autóbuszra Csillebérc, illetve Normafa felé a Széna téren a Hattyú utcánál újonnan létesült megállóban és a Krisztina körúton az 5-ös autóbusz megállójában lehet felszállni.
  • A 102-es, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz a Széll Kálmán tér Margit körút felőli oldalán a Dékán utca előtti megállóból indul.
  • A 128-as és a 129-es autóbuszra a 155-ös autóbusz megállójában lehet felszállni.
  • A budai vár felé közlekedő 16-os, 16A, 116-os és 916-os autóbusz Mátray utca megállóját már korábban áthelyeztek az Ostrom utcába, a nagykövetséggel szembe.
  • Vizet oszt a MÁV és a Volán

    A budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidék állomásokon ásványvizet osztanak a MÁV munkatársai. A vizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja. Budapesten a MÁV a Keleti pályaudvaron, a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, Kőbánya-Kispesten, Rákospalota-Újpesten készül azoknak, akik elfelejtettek folyadékot vinni magukkal. A Volánbusz is figyel utasaira, munkanapokon 12 és 14 óra között vizet oszt a nagyobb buszpályaudvarokon.

    Enyhül az idő

    Továbbra is szikrázó napsütésben lesz részünk, azonban a nap folyamán már több helyen is lehet számítani záporokra és zivatarokra. A hőmérséklet a mai napon 27–32 fok között alakul.

    Tilos megállni az V. és a XIV. kerületben

    Rendezvények miatt változik a közlekedés az V. és a XIV. kerületben. A rendőrség azt kéri az arra közlekedőktől, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.

    Tilos megállni!

  • Ma 6 órától 15 óráig az V. kerületben a Szalay utca 16. szám előtt 30 méter hosszan.
  • Ma 18 órától július 16-án 12 óráig a XIV. kerületben az Olof Palme sétány mindkét oldalán, a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti névtelen út között.








  • Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás