Az új törvénynek köszönhetően környezetbarát evőeszközökkel és csomagolással dolgozhatnak a vendéglátóhelyek, azonban az innovatív megoldás drágább. Úgy tűnik, ennek majd a vendégek isszák meg a levét.
Július 1-jétől a kormány környezetvédelmi okokból megtiltotta a legtöbb egyszer használatos műanyag eszköz, valamint több más műanyag termék forgalomba hozatalát. Lapunk több kifőzdét és éttermet is meglátogatott, hogy vajon sikerült-e az átállás az első napon.
A tulajdonosok mindannyian jó ötletnek tartották az új rendelkezést, viszont többen megjegyezték, hogy a duplájába kerülő környezetbarát eszközök beszerzését nem tudják a jelenlegi bevételek mellett megoldani, így árat kell majd emelniük.
„Sajnos nem tudunk mit tenni, drágábbak az újrahasznosított termékek, mint a műanyagok, így az árkülönbséget a vásárlókra kell terhelnünk” – mondta az egyik IX. kerületi kifőzde tulajdonosa.
Hasonló véleményen volt a KebabTime étterem vezetője is: „A faeszközök, papírdobozok drágábbak, mint az eddig használt műanyag tárgyak. Ráadásul, kérdem én, ezek után majd több fát fognak kivágni, hogy mindenhova jussanak fa evőeszközök?” – tette fel a kérdést az üzletvezető.
A Metropol.hu oldalán hamarosan részletesen is beszámolunk arról, hogy mennyire készültek fel az éttermek arra, hogy nem tehetik a menüket egyszer használatos műanyagba.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre