RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor bejelentette: még ma meglesz az 5,5 millió! Szombattól eldobhatjuk a maszkot!





A miniszterelnök péntek reggel ismét a Kossuth rádió vendége volt, ahol többek között azt is elmondta, hogy csütörtökön is nulla volt a halálos áldozatok száma.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.02.
Szabadság

Ma elérjük az 5,5 millió beoltottat

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy az elmúlt 24 órában sem volt halálos áldozata a vírusnak. 76 ember van kórházban lélegeztető nélkül, és 22-en vannak lélegeztetőgépen. „Ma eléri az első oltások száma az 5,5 milliót, míg a második oltás esetében az 5 milliót. Mindezek alapján újabb könnyítések jönnek” – tette hozzá. Nem mindenütt kell majd a védettségi kártyát használni (Fotó: MTI) Orbán Viktor szólt arról is, hogy a nyitás önmagában segíti a gazdasági teljesítményt, de a fogaskerekek csikorognak. Egyelőre sokan nem tudják, mi jön. A gazdasághoz szükséges aktivitás lassabban indul meg. Ha csak magától hagyjuk újraindulni a gazdaságot, akkor az lassabb lesz, ezért szükséges lökést adni – emelte ki.

Kell-e harmadik oltás?

A miniszterelnök elmondta, hogy egyelőre nem oltanak harmadszorra. „Mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy beoltatja-e magát, és viselnie kell ennek a következményeit. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a harmadik oltásnak milyen hatása lenne. A gyógyszergyártók sem egyértelműek ebben a kérdésben, lehet, elérkezik az a pillanat, amikor a szakemberek szerint kell a harmadik oltás, de egyelőre türelmesnek kell lenni” – mondta a kormányfő.

Kiviteli korlátozást rendeltek el októbertől építőipari termékekre

A kormány októbertől kiviteli korlátozást rendelt el építőipari termékekre – jelentette be a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Orbán Viktor hozzátette: részben azért „szaladtak el” az építőipari anyagok árai néhány termék esetében, mert megnőtt az országból kivitt mennyiség. Megjegyezte: a korlátozást először be kell jelenteni Brüsszelben, az Európai Uniónak azt engedélyeznie kell, a notifikáció négy hónapig tart. Addig a kivitel esetében kötelező bejelentést és állami elővásárlási jogot vezetnek be, „megpróbáljuk Magyarországon tartani az építkezések szempontjából kulcsfontosságú anyagokat” – mondta a kormányfő.
Ma eléri az 5,5 milliót a beoltott emberek száma. Újabb korlátozásokat oldunk fel” - írta a kormányfő legújabb posztjához.




Ezeket olvastad már?
Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás