Budapest máris ledobta a maszkot, végre újra láthatjuk egymás arcát





A Metropol kíváncsi volt, mi a fővárosiak véleménye a maszkmentes mindennapokról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.03.
Szabadság


Végre elértük az 5,5 millió beoltottat, így lekerülhetnek a maszkok, aminek az olvasóink döntő többsége kifejezetten örül. A koronavírus-helyzet miatt hétköznapi, de sokakat nagyon irritáló eszközzé váltak ezek a textíliák. Már bármilyen színben és mintában elérhetővé válták, divatcikk is lett belőlük, de a többség már rég meg akart szabadulni tőle...

Ezt láttuk a belvárosban

Az éttermekben szőlőfürt módjára csüngtek a vendégek, ami a korlátozás feloldása előtt nem volt mindenhol jellemző. Az üzleteken kint maradtak ugyan a korlátozó jelzések, de maszk csak néhány emberen volt. Sőt, az eladók sem viselték. A Rákóczi téri piacon ugyancsak nem volt jellemző a maszkhordás, az idősebb korosztály tagjai között akadtak azért, akik megtartották a szokást.

Megkérdeztük a belvárosiakat

Persze az örömön kívül mindenki érez egy kis aggodalmat is. Van, aki attól fél, hogy újra kell majd maszk, de van olyan is, aki a következmények miatt nem tudja teljesen átadni magát a szabadság érzésének.

Mindenki fellélegezhet Fotó: shutterstock

Oltatlanokon sem lesz maszk

Én nagyon örülök neki, hogy levehetjük a maszkokat, bár szerencsére autóval járok, így kevesebbszer kellett hordanom. Jó dolog, hogy a boltokba már nem kell majd, de picit tartok ettől a döntéstől, hiszen a nem oltottakon sem lesz innentől kezdve maszk. Félek, hogy ők így könnyebben fertőződnek és fertőzhetnek majd. Szóval bennem ez kettős érzéseket kelt” - mesélte Silbert Csilla, aki amint lehetett, beoltatta magát.

„Szerintem ez mindenkinek könnyebbség”

„Amióta bejelentették a hírt, hogy 5,5 milliónál eltörlik a kötelező maszkviselést, azóta nézegettem mindennap, hogy vajon mikor érjük el a szintet. Persze ettől még nem szabad elfelejteni, hogy világjárvány van és továbbra is fontos, hogy figyeljünk egymásra. Szerintem mindenkinek könnyebbség, hogy szabadon lehet már élni az életünket szinte úgy, mint 1,5 évvel ezelőtt. Még mielőtt elindult volna ez az egész” - válaszolta a Metropolnak Cser Soma, de persze reménykedik benne, hogy ez nem csak ideiglenes marad...

„Kánikulában kifejezetten idegesített”

„Egyelőre hordom is meg nem is. Villamoson például és metróban a tömeg miatt, szerintem hordani fogom változatlanul. Mindenesetre nagyon jó, hogy nem kötelező, a kánikulában kifejezetten idegesít, mert melegít. Télen pedig bepárásodott a szemüvegem. Szóval nem komfortos darab, dehát az ember meghozza a szükséges áldozatot” - mondta a Metropolnak Lipcsei Edit, aki éppen énekoktatásra igyekezett, amelyet nyitott ablak mellett tartanak.





Ezeket olvastad már?
"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás