Az életükért küzdenek a körúti üzletek, a kerékpársáv lehet sokak veszte





Nemcsak az a autóval közlekedők, hanem a körúti vállalkozók dolgát is megnehezíti a kerékpársáv.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.06.
VI. kerület VII. kerület kerékpársáv

Panaszkodnak a Ferenc körúton lévő üzlettulajdonosok, hogy a kerékpársáv miatt már az életben maradásuk is komoly veszélyben van. A körúti vállalkozók a járvány miatti kényszerbezárás után komoly bevételtől estek el, most pedig, mikor már fogadhatnának vásárlót, a Fővárosi Önkormányzat tesz keresztbe nekik. Tavaly júliusban a Blaha Lujza tér és a Mester utca közötti útszakaszon megtiltották a parkolást, és a parkolóhelyeket biciklisávvá alakították. Ezzel nemcsak a környéken lakóknak, de az üzleteknek is megnehezítették az életét, hiszen sem a vásárlók, sem az áruszállítók nem tudnak megállni a boltok közelében. Egyre több az olyan üzlet a körúton, ahol kénytelenek voltak lehúzni rolót, és a kereskedők egyre többen fújtak vészriadót az indokolatlan biciklisávok miatt.

Rengeteg üzlet bezárt a Körúton (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Érződik a az üzletek forgalmán is

„Volt olyan törzsvásárlónk, aki a parkolóhelyek hiánya miatt már nem is hozzánk jár” – mondta az egyik Ferenc körúti telefonos bolt eladója.

„Sokat panaszkodnak a vásárlóink, hogy nem találnak parkolót, vagy ha igen, azt is 2-3 saroknyira. Sajnos ez az intézkedés nem növeli a vásárlói kedvet” – vélte az egyik diszkont eladója.

A főváros hallgat

A Corvin-negyed és a Boráros tér között a legrosszabb a helyzet. Itt a legtöbb üzlet már nem bírta tovább, ezért bezárt.

Komoly sérelemként ért minket és a környékünkön élő üzleteket a kerékpársávok létrehozása” – mondta a Metropolnak Végel Tamás, a Ferenc körúton található játékbolt tulajdonosa. A Fővárosi Önkormányzat 2020 nyarán, saját ötlete alapján bevezette a nagykörúti kerékpársávot. „Elvártuk volna, hogy a kerékpársáv kialakítását megelőzően konzultáljanak velünk és az itt lakókkal, hiszen a kérdésben mindannyian érintettek vagyunk. A környéken közel 200 parkoló szűnt meg, nem beszélve arról, hogy az áruszállítók csak a biciklisávon tudnak megállni, amely folyamatos konfliktust szít a beszállítók és a kerékpárosok közt” – tette hozzá a vállalkozó.

Az érintett üzletek összefogtak, és igyekeztek megoldást találni a problémára, ezért több levelet is írtak Baranyi Krisztinának és a Fővárosi Önkormányzatnak, amelyben a biciklisáv átszervezését kérelmezik, de hiába volt a sorozatos megkeresés, hónapok után csak a tegnapi napon érkezett válasz. Ebben Baranyi Krisztina a Fővárosi Önkormányzatra hárította a probléma megoldásának kérdését, miszerint a körúti kerékpársáv Karácsony Gergelyék reszortja.





Ezeket olvastad már?
Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás