Pokoli meleg lesz ma, de felbolydul a város közlekedése is!





A Metropol összeszedte a hét legfontosabb történéseit, többek között, hogy milyen idő várható mától, és hogy merre kell figyelniük az autósoknak, ha gépkocsiba ülnek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.26.
nagy meleg

Mától újabb kánikula éri el hazánkat

Az országban mindenhol hőség lehet, de a legmelegebb hazánk déli részén fordulhat elő, ott akár 36–37 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok körül alakul. Sok lesz a napsütés, azonban keleten gomolyfelhő-képződésre is számítani kell, így ott sok felé záporok, zivatarok alakíthatják időjárásunkat. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. Frontra nem kell számítani. Az Országos Meteorológia Szolgálat a zivatarok miatt elsőfokú, a hőség miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki az ország számos megyéjére.

A hőség veszélye miatt, az ország nagy részén másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ha tehetjük menjünk vízközelbe szeretteinkkel együtt MTI/Mohai Balázs

Ma még beleszólhatunk a Népliget jövőjébe

Elkészültek a Népliget jövőjéről szóló tervek, amelyben arról dönthetünk, hogy az elhanyagolt, már-már lepusztuló terület hogyan újuljon meg. A kérdőívet még 2020–21 telén lehetett kitölteni, ezt 3850 ember meg is tette. A fővárosi önkormányzat a beérkező szavazatok alapján készíti el a terveket, amelyekhez a szervezők máig várják a további építő hozzászólásokat. A dokumentumokkal kapcsolatban a meglátásokat a [email protected] e-mail-címre, valamint a projekt oldalán, a terv adatlapján a kommentben lehet elküldeni. A beérkező válaszokat a szakértők megvizsgálják és amit tudnak beépítenek a végleges tervdokumentációba. A kérdőívben olyan kérdésekre lehetett válaszolni, hogy mik a legfőbb problémák a parkban vagy hogy mik azok amik fejlesztésre szorulnának a Népligetben.

Forgalomkorlátozások Terézvárosban és a Belvárosban

Rendezvény és gyűlés miatt közlekedési változásokra kell számítani az V. és a VI. kerületben. A rendőrség arra kéri az arra közlekedőket, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.

Tilos megállni!

  • 2021. július 26-án 20 órától július 27-én 13 óráig az V. kerületben, a Markó utca mindkét oldalán, a Bihari János utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között.
  • 2021. július 26-án 8 órától 21 óráig a VI. kerületben, a Lendvay utca mindkét oldalán, a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között.
  • Ideiglenesen megszűnik a Bakáts téri bicikliállomás!

    Nincsen jó hírünk a főváros kerékpárosai számára, ugyanis ma 10 órától lezárják a IX. kerületben található Bakáts téri MOL Bubi-gyűjtőállomást. Ez azt jelenti, hogy ettől a naptól kezdve nem lehet majd kétkerekűt felvenni és leadni ezen a helyen. A tároló ideiglenes lezárására azért van szükség, mert a Bakáts tér felújítása hamarosan elkezdődik és az újjáépítést csak úgy lehet megcsinálni, ha bezárják a gyűjtőállomást, illetve ha ideiglenesen el is bontják azt. A tér közbringaállomása várhatóan a jövő év elején kerül vissza eredeti helyére. A többi MOL Bubi-állomás zavartalanul működik majd.

    A tér felújítása alatt innen lehet kerékpárt felvenni

  • Ráday utca – Kinizsi utca
  • Markusovszky tér
  • Üllői út – Ferenc körút
  • Liliom utca – Tűzoltó utca
  • Boráros tér




  • Ezeket olvastad már?
    Megvolt a sorsolás, rengetegen nyertek a hatoslottón

    Megvolt a sorsolás, rengetegen nyertek a hatoslottón

    Heti top 5: Így él a multimilliomos Rubik Ernő, a Ripost segített egy hajléktalannak, támadás a villamoson

    Heti top 5: Így él a multimilliomos Rubik Ernő, a Ripost segített egy hajléktalannak, támadás a villamoson

    Holtan találtak egy nőre Miskolcon, lecsaptak a rendőrök

    Holtan találtak egy nőre Miskolcon, lecsaptak a rendőrök

    Nyitnak a fővárosi strandok! Emelkednek vajon a belépők?

    Nyitnak a fővárosi strandok! Emelkednek vajon a belépők?

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás