„Robi bácsi nem mozog, segítségre van szüksége” – a medencében halt meg a gyerekek vízilabdaedzője Budapesten





Tragikus hirtelenséggel hunyt el tanítványai előtt a magyar bajnok Molnár Róbert



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.03.
II. kerület Hatalmas veszteség

Fekete zászlóval emlékeznek a fővárosi Gyarmati Dezső Uszodánál Molnár Róbert vízilabdaedzőre, aki a fiatalok edzése alatt lett rosszul, majd mindössze 59 évesen elhunyt – írja a Blikk.

Mindenkit letaglózott a szörnyű hír, hiszen Róbert expólósként is nagyon odafigyelt az egészségére. Az edző fiatalabb korában magyar bajnok és kupagyőztes vízilabdázó volt, 12 éven keresztül pedig a Fradi csapatát erősítette. Egyik pillanatról a másikra esett össze, pedig előtte még ő maga is úszta a hosszokat a 13–14 éves edzettjeivel.

Robi bácsi nem mozog, segítségre van szüksége” – hangzott el kétségbeesetten tanítványai szájából, miután mesterük rosszul lett az edzés során – adta hírül a lap.

A mentőszolgálat a lapnak megerősítette: gyorsan kiérkeztek az uszodába és próbálkoztak Molnár Róbert újraélesztésével, azonban már nem tudták megmenteni az életét. Vélhetőleg szívinfarktus okozta a halálát.

Molnár Róbert vízilabdaedző (Fotó: MVLSZ)

Esély sem volt megmenteni Robit. Fájó ezt kimondani, de ha közvetlenül ott áll mellette egy orvos, akkor sem lett volna elkerülhető a tragédia – mondta el Pálinkás Tibor, a Vidám Vízilovak masterscsapatának edzője a lapnak. Molnár is ennek a csapatnak a tagja volt. – Borzalmas ez az egész. Egyelőre felfogni sem tudom a történteket. Egyszerűen nem térek magamhoz. Nekem kellett közölnöm a hírt az élettársával... Robi mindig is vidám, jókedvű, jószívű ember volt. A barátom, akire mindenben számíthattam. Nemcsak játékosként, hanem edzőként is nagyszerű volt, a gyermekek tisztelték, felnéztek rá. Még mindig a masterscsapat erőssége volt, számíthattunk rá.

Szakonyi Ferencet, akivel Molnár Róbert együtt vízilabdázott a Ferencvárosban, nagyon megrázta a tragédia.

Nem találom a szavakat, sokkoltak a történtek. Két évvel ezelőtt volt már infarktusa Robinak, ezt követően leszokott a cigiről. Jó kondiban volt, sokat tett azért, hogy fizikálisan erős legyen, igyekezett formában tartani magát. Semmi jel nem utalt arra, hogy baj lehet – mesélte el szomorúan a férfi a lapnak. – Nagyon fáj, hogy elment. Igaz barátként tekintettem rá. Hiányozni fog.

A játékosként kétszeres Európa-bajnok Tóth Frank két héttel ezelőtt találkozott utoljára az elhunyttal, így emlékezett vissza rá:

Közös csapatvacsorán vettünk részt. Remekül érezte magát, jó volt a kedve. Azért is megdöbbentő a halála, mert úgy tudom, folyamatosan járt szűrésekre, figyelt az egészségére – mondta Tóth a lapnak.

Molnár Róbert életútja

Aktív játékos évei alatt többször is kapott meghívót a válogatott keretébe, 1994-ben pedig edzői képesítést szerzett. A Polo Academy Budapest szakmai stábjában 2015 óta dolgozott. Emellett játszott a Vidám Vízilovak masterscsapatában, amellyel Világ- és Európa-bajnok is volt.





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás