15 ezer szálláshely több mint 60 ezer szobája újult meg a Kisfaludy Programnak hála

Minden idők legnagyobb szálláshely-fejlesztési programjának pályázati szakasza zárul le idén nyáron.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.26.
Fejlesztés

A 2017-ben indított és a Kisfaludy Program keretében zajló program alatt közel 15 ezer szálláshelyen, több mint 60 ezer szoba újult vagy újul meg Magyarországon, tudta meg az Origo a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A Kisfaludy program keretében zajló, 2017-ben indított, minden idők legnagyobb szálláshely-fejlesztési program pályázati szakasza ezen a nyáron befejeződik.

A fejlesztésekhez a magyar kormány több mint 200 milliárd forint fejlesztési támogatást nyújtott, amelyhez a pályázók további több mint 100 milliárd forinttal saját forrást mozgósítottak. Az első fejlesztéseket már átadták, az előttünk álló időszakban, naponta tucatnyi beruházás zárul majd le. A programnak köszönhetően a vidéki Magyarországon 2023-ig több mint 5 ezer új és több mint 55 ezer felújított és megszépített szoba várja a turistákat.

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől azt is megtudták, hogy a továbbiakban minden erejét és energiáját a vendéglátóhelyek korszerűsítésére, fejlesztésére valamint a magyarországi gyógyfürdők infrastrukturális fejlesztésre fordítja majd.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás