Brutális gyújtogatás Terézvárosban: benzinnel locsolták le a kávézó napernyőjét

Bár „csakˮ egy árnyékoló vált a tűz martalékává, nem a gyújtogatókon múlt, hogy nem lett hatalmas tragédia a Teréz körúti tűzből. 



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.08.
VI. kerület vandálok

Nagy volt az ijedtség péntek hajnalban Budapest egyik patinás kávézójánál, miután hatalmas lángok csaptak fel a teraszon.

Szándékosan tették?

Szörnyű gyújtogatás képsorai borzolták fel a bulizó fiatalok és a környéken lakók kedélyét a hajnali órákban. Nem sokkal utána a járőrök három férfi rohanására lettek figyelmesek.

Kiderült, a 25 év körüli fiatalok vélhetően ittasan döntöttek úgy, hogy „végeznekˮ a vendéglátóhely napernyőjével. Bényi Árpád polgárőr a Ripostnak elmondta, a gyújtogatás több részletét is rejtély fedi.

„A három férfi egy benzinesflakonnal locsolta le a nagy méretű napernyőt, és miután felgyújtották, elmenekültekˮ – mesélte a történteket az önkéntes ember. A rendőrség számára egyelőre tisztázatlan, miért volt a gyújtogatóknál a benzin, és hogy egy eltúlzott iszogatás következménye lett a rongálás, vagy célzott támadás vezette őket.

Bár „csak” egy árnyékoló vált a tűz martalékává, nem a gyújtogatókon múlt, hogy nem lett hatalmas tragédia a Teréz körúti tűzből (Fotó: Facebook)

Nem volt szerencséjük

A polgárőr arról is beszélt, hogy a fiatalok aznap este egy közeli kukát is lángra lobbantottak, de egyik esetben sem volt szerencséjük. „A Teréz körúton lévő kamerák felvették, hogy a kávézó napernyőjét meggyújtják” – tette hozzá a férfi.

Tragédia is lehetett volna

Bényi Árpád szerint a lángok akár a környező fát majd a kávézó épületét is elérhette volna.

„A korábbi esőzések miatt a nedves ágakra nem tudott a láng átterjedni” – ismertette a polgárőr.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás