Dráma: nyolc ember életét vesztette, miután leszakadt egy felvonó - Fotók





Lezuhant egy függővasút fülkéje Olaszország északi részén, többen megsérültek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.23.
tragédia

Nyolc ember meghalt, miután Észak-Olaszországban lezuhant egy hegytetőn közlekedő függővasút drótkötélpályája. A kabin mintegy száz métert zuhant a mélybe röviddel azelőtt, hogy megérkezett volna a Mottarone-hegyre.

A tragédia május 23-án a Stresa-Mottarone vonalon történt, a Piemont régióban. Az olasz alpesi mentőszolgálat közölte, hogy egy embert szállítottak kórházba, továbbá két gyermek is megsérült. A Corriere Della Serra című napilap szerint a gyerekeket légi mentővel szállítottak kórházba Torinóba. A Sky News szerint 11 ember tartózkodott a drótkötélpályán.

Az alpesi mentőszolgálat szóvivője, Walter Milan elmondta, hogy a kocsi nagyon magasan volt, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség. A mentési munkálatokat megnehezítette, hogy a kabin egy nehezen megközelíthető területen, egy erdőbe zuhant le. A mentőcsapatok jelenleg is dolgoznak a területen – írja a Daily Mail.

A szakértő megjegyezte, hogy a kötélpályát 2016-ban újították fel, és csak nemrég nyitották meg újra, miután a koronavírus okozta zárlatok miatt Olaszországban be kellett zárni a sífelvonókat.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás