4 millió 969 ezer a beoltott, nagyon közel vannak a lazítások





Eddig 4 millió 969 321 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 967 350-en már a második adag vakcinát is megkapták. Pénteken a kormány kihirdette a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozatára vonatkozó rendeletet, mely az 5 millió beoltott elérését követő napon lép életbe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.22.
Jönnek a lazítások

Meghalt 48, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 647 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton, kiemelve: eddig 4 969 321 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 967 350-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 801 672-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 475-re, a gyógyultaké 665 552-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 106 645-re csökkent. Kórházban 1500 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 183-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 15 585-en vannak, a mintavételek száma 5 720 398-ra nőtt.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 969 321 fő, közülük 2 967 350 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérését követő napon életbe lép az újraindítás újabb fokozata. A magyar emberek több mint 50%-a már védett, az átoltottság egész Európában nálunk a második legmagasabb. Magyarország ma járványügyi szempontból védettebb és biztonságosabb ország, mint a szomszédaink vagy bármelyik nyugat-európai ország. A fokozatosság azonban továbbra is indokolt, ezért maradnak olyan korlátozások, ami alól csak a beoltottak, a védettek kapnak felmentést. Jöhetnek a bulik! (Fotó: Metropol/MK) A nagyobb rendezvények előírásai A kulturális eseményeket – a zenés táncos, rendezvény kivételével -, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben tartott rendezvényeket, illetve a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó résztvevő által látogatott) rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvény bárki által látogatható. Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak. A zenés, táncos rendezvény helyszínén – a videoklip forgatáson, vagy más felvételen statisztaként történő közreműködés kivételével – beoltatlan személy is foglalkoztatható, de a fellépők kivételével a zenés, táncos rendezvényen végig köteles maszkot viselni. Ha az 500 főnél több résztvevős szabadtéri rendezvény sportfesztivál, ott versenyzőként a koronavírus ellen nem védett, de a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló is szerepelhet. Sportrendezvény az olyan verseny vagy mérkőzés, amelyen versenyzőként kizárólag a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló vehet részt, sportfesztivál az olyan sportesemény, amelyen a szabadidős sportoló is. Az egyéb rendezvények kategóriája A sportrendezvénynek, kulturális eseménynek, családi eseménynek, magánrendezvénynek, sportfesztiválnak, zenés, táncos rendezvénynek nem minősülő úgynevezett egyéb rendezvényekre, beleértve a gyűléseket is, az alábbiak az előírások: - ha szabadtéren tartják, az ott foglalkoztatottakon kívül 500 főnél kevesebben vannak jelen, akkor ott a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet. Amennyiben ennél több személy van jelen, – a sportfesztivál kivételével – akkor kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18 évnél fiatalabb személy vehet részt. - ha zárt térben tartják, – az ott foglalkoztatottakon kívül – kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt rajta.  
Aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat. Az érvényes regisztrációval rendelkezők interneten is tudnak időpontot foglalni. Az online Időpontfoglaló elérhetősége:

 





Ezeket olvastad már?
Az évszázad csalása - izgalmas új sorozat érkezik a Direct One-ra

Az évszázad csalása - izgalmas új sorozat érkezik a Direct One-ra

Előkerült az eddigi legegyértelműbb bizonyíték az időutazás létezéséről – Video

Előkerült az eddigi legegyértelműbb bizonyíték az időutazás létezéséről – Video

A Bagossy Brothers és Illés Fanni így támogatja a tehetségeket – Videókkal

A Bagossy Brothers és Illés Fanni így támogatja a tehetségeket – Videókkal

Olasz fagylaltárus okozhatja a magyar érettségizők vesztét

Olasz fagylaltárus okozhatja a magyar érettségizők vesztét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás