Viharfelhők árnyékolják be az eget, zivatarok csapnak le az országra

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.25.
időjárás

Az OMSZ figyelmeztetése szerint délelőttig az alkalmazott kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható. Vasárnap a déli óráktól a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak elsősorban az északkeleti harmadban, kisebb eséllyel a Dunántúl délnyugati tájain is. Az erősebb gócok környezetében viharos (ált. 60-80 km/h, egy-egy helyen esetleg ezt meghaladó) széllökés és kisméretű jégeső sem kizárt. A zivatarok az esti órákra fokozatosan lecsengenek.

Grafika: OMSZ

A nap folyamán szakadozott felhősáv vonul délkelet felé, így a Dunától keletre számíthatunk több felhőre, a Dunántúlon viszont a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán, illetve az Alföldön valószínű többfelé zápor, zivatar, de helyenként másutt is előfordulhat záporos csapadék.

Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 12 fok közé hűl le a levegő.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás