Ezekre a helyekre csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni





Szentkirályi Alexandra ma reggel a Tv2 Mokka című műsor vendége volt, ahol Pachmann Péter és Mádai Vivien műsorvezetők kérdéseire válaszolt. 



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.27.
védekezés

Hamarosan eléri a 4 milliót a beoltottak száma, ez egy újabb fontos mérföldkő lesz, akkor újabb fokozatra kapcsol a nyitás. Rengeteg minden változik, amint elérjük ezt a számot, a témában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mondja el a legfrissebb információkat.

A hét második felében várjuk azt, hogy ezt a bűvös számot végre elérjük, és az azt követő napon lépnek érvénybe az erre vonatkozó intézkedések. De azt tudom mondani, hogy öles léptekkel lépünk afelé, hogy ezt a számot elérjük. Például, ha valaki ma reggel figyelte a közösségi médiát, akkor láthatta, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter beszámolt 480 ezer, most éjjel megérkezett Sinopharm-vakcináról, azt is tudjuk, hogy múlt héten is jött kínai vakcinaszállítmány, amivel folyamatosan oltanak” – árulta el a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra is ismertette, hogy online regisztrációs időpontot is lehet foglalni, ez azt jelenti, hogy még jobban felgyorsult az oltás. A műsorvezetők az interjú során megkérdezték, hogy az online regisztráció miatt a kormány látja az emberekben azt, hogy többen szeretnének vakcinát felvenni vagy akár többen regisztrálnak oltásra.

A kérdésre válaszolva a kormányszóvivő elmondta: folyamatosan nő az oltási regisztráció, azt látják az emberek, hogy folyamosan megy az oltás, ezért úgy érzik, hogy bármikor sorra kerülhetnek.

A védettségi igazolványnak fontos szerepe lesz (Fotó: YouTube)

Ezek a szabályok lesznek érvényben négymillió beoltott felett

Szentkirályi Alexandra közölte: moziba, színházba, állatkertbe, könyvtárba, edzőterembe, uszodába, jégpályára csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni.

Ha valaki nem kapta meg a védettségi igazolványát, akkor ezt kell tennie

Ha valaki nem kapta meg, vagy nem jó adatok szerepelnek rajta, vagy valamilyen okból cserélni kell a kártyát, akkor egyrészt erre van lehetőség a kormányhivatalok elektronikus űrlapján keresztül, vagy választhatjuk azt a megoldást, hogy bemegyünk egy kormányablakba. Illetve, akinek van ügyfélkapus regisztrációja, az a magyarorszag.hu-n tudja ezt jelezni, vagy a [email protected] e-mail-cím, ahol szintén lehet jelezni” – mondta.

A maszkviselés szabályai

A közterületen egyenlőre még maradni fog a maszkviselési kötelezettség, az újabb lazításnál azoknak, akiknek már van igazolványuk és egy kulturális vagy sportlétesítménybe látogatnak, akkor nekik és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük.

Szentkirályi Alexandra azt is elmagyarázta, hogy a védettségi igazolvány mellé kell egy olyan okmány, ami valóban igazolja kilétünket (személyi, útlevél, jogosítvány). A 18 éven aluli gyermekek bátran mehetnek a szülőkkel állatkertbe vagy akármilyen kulturális eseményre, ami elérhetővé válik. De fontos azt tudni, hogyha igazolásra kerül a sor, akkor ők ezt akár egy személyivel, vagy diákigazolvánnyal tehetik meg.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás