Most érkezett: késsel hatolt be egy férfi a Buckingham-palota udvarába

A palota körül Fülöp herceg halála óta hatalmas a gyászoló tömeg, a 46 éves férfi ezt igyekezett kihasználni, akárcsak egy másik, aki pedig baltával próbálta megközelíteni a királyi rezidenciát.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.17.
merénylet

Őrizetbe vettek a londoni rendőrök egy 46 éves férfit, aki csütörtökön a délelőtti órákban egy késsel a kezében bejutott a Buckingham-palota udvarába. Fülöp herceg halála óta nem ő volt az első, aki fegyveresen próbálta megközelíteni a királyi családot – írja a Metro.

 

(Photo by Tolga Akmen / AFP)

Mióta bejelentették II. Erzsébet királynő férjének halálát, egyre nagyobb tömegek keresik fel a palotát, hogy egy-egy csokor virággal vagy képeslappal leróják a tiszteletüket a szeretett herceg emléke előtt. Chorrie Thompson éppen a tömeg jelenlétét próbálta kihasználni, a sokaságba vegyülve az egyik személyzeti kapunál hatolt be a magánterületre, kezében egy késsel. A szándékai nem derültek ki, az őrök még azelőtt feltartóztatták, hogy a palotába jutott volna.

Thompsonnak a westminsteri bíróság előtt kell megjelennie, magánterület megsértése és közterületen való szúrószerszám nyílt birtoklása miatt kell felelnie.

Nem sokkal Thompson esete előtt a londoni rendőrök egy másik férfit is őrizetbe vettek egy szomszédos utcában, miután az illető egy baltával a kezében közelített a palotához.

Top hírekHírlevél-feliratkozás