RETRO RÁDIÓ

Megható, így támogatják a zenészek az egészségügyben dolgozókat

Live CovAid 2021 elnevezéssel adnak online segélykoncertet hazai ismert rock, blues és jazz zenészek, hogy az így összegyűjtött adományokkal az egészségügyi dolgozókat támogassák.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.04.22. 17:54
segélykoncert

Ferenczi György és Szabó Leslie is fellépnek a szombaton, április 24-én este az S-8 Underground Clubból élőben követhető nagyszabású, félnapos segélyfesztiválon, melynek célja az egészségügyi dolgozók, első sorban a Covid-osztályokon helytállók támogatása.

Az ötlet Burány Judit, harcművész, egyben a Goth-Rock-Metal Hastánciskola vezetője fejében fogant meg, mikor több hete tartó szédülés után beutalták a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára, ahol este 10-től másnap reggel 7-ig „vendégeskedett”. Itt szembesült azzal az irgalmatlan munkával, teherrel és kihívással, melyet a vírushelyzet zúdított az egészségügyi dolgozók nyakába.

Judit nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy tenni kell valamit értük. Felvette a kapcsolatot Képíró Sándorral, az S8 Underground Club koncertszervezőjével, és másnap már meg is tették az első lépéseket a jótékonysági megmozdulás felé.

A Stoned elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez

Először rockzenekarokat kértek meg, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Később Garda Zsuzsa blues énekesnő is az ügy mellé állt és mozgósította a hazai jazz-blues világot. Így nőtte ki magát a „Live CovAid 2021” segélykoncert egy zenei műfajokon átívelő fesztivállá, ahol zenészek és táncosok egy szívvel, egy lélekkel tesznek a közös cél érdekében!

Garda Zsuzsa szívügyének tekinti a koncertet, ezzel szeretne segíteni

Az összegyűlt adományokat Janklovics Natasa frissen alakult facebook csoportja, a Kórházi Szeretetcsomag segít eljuttatni az egészségügyi dolgozóknak, akik országszerte, szinte minden nap segítséget nyújtanak az egészségügyiseknek, szimpátia - és szeretetcsomagokat juttatva el a kórházakba.

A rendezvény mellé állt előadók:

Ferenczi György és a Rackajam , Schrott Péter és a Continoom, Horváth Zsolt Szabó Leslie, Pleszkán Écska & Ratkóczi Huba, Molnár Róbert Band Patché, Cséry Zoltán & Pákai Petra, Garda Zsuzsa & Benkő Zsolt feat. Szabó Tamás, A.B.F.R.A., Kiss Peti Feyér Zita & Mága Zoltán, zongoraművész, Adrya, Kódolatlan Álmok, Camp Fire Melancholy, Stoned, Dark Tears From Space, Kapitány Sándor Vidám Jack, a Goth-Rock-Metál Hastánciskola táncosai és meghívott vendégművészei, valamint Csák György színművész, aki gyermekelőadással szórakoztatja a kisebbeket, míg a szülők készülődnek az esti „karanténbulira.”

Az esemény egy héten át megtekinthető lesz, hogy mindenki láthassa, és segíthessen, aki szeretné.

A koncerthez a Facebook-on lehet csatlakozni, a jegyvásárlás is itt történik. A támogatói csomagok ára 2500, 4500 vagy 6500 forintba kerülnek, illetve a jegyáron felül tetszőleges adományt is feljánlhatnak.

 

Ezeket olvastad már?
Beindult a szülés: az útszélén jött világra Ádám

Beindult a szülés: az útszélén jött világra Ádám

Bajtársukhoz riasztották a mentőket: „Hirtelen halálával betölthetetlen űrt hagy maga után”

Bajtársukhoz riasztották a mentőket: „Hirtelen halálával betölthetetlen űrt hagy maga után”

Brutális tett: több ember meghalt egy születésnapi partin

Brutális tett: több ember meghalt egy születésnapi partin

Megszületett a döntés: elmeállapota miatt felmentik azt a kínai férfit, aki a Covid-osztályon megölte betegtársát

Megszületett a döntés: elmeállapota miatt felmentik azt a kínai férfit, aki a Covid-osztályon megölte betegtársát

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás