A mai időjárásban nem lesz köszönet: jégesővel csap le a zivatar, mutatjuk hol

Több megyét érintő figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meterológiai Szolgálat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.02.
időjárás

Több megyét érintő figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A riasztás szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! A leginkább érintett területeket: Békés, Csongrád-Csanád, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye.

Pénteken a kora délutáni órákban körülbelül a Zabar–Hódmezővásárhely széles sávban nem lehet kizárni zivatar kialakulását.

Öt megyében is zivatarok kialakulására lehet számítani (Grafika: OMSZ)

Péntek reggel, délelőtt fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, így délután már általában napos, gomolyfelhős idő várható. Délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet erősen felhős az ég. Szórványosan, főként a Dunától keletre kialakulhatnak záporok, kis eséllyel zivatar is lehet. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. Késő estére többnyire 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az esti órákban közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként eső, zápor is előfordulhat, de a délnyugati határ mentén akár több helyen is eshet. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A hőmérséklet hajnalban általában 1 és 9 fok között alakul.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás