Hihetetlen! Egy magyar nő Európa első hídmestere - Videó!

A #mutiholdolgozol kampány keretein belül mutatkozik be Hanák Tímea, Európa első hídmestere.



Megosztás
Szerző: Kobzi Kitti
Létrehozva: 2021.04.04.
napi menő

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom #mutiholdolgozol kampányához.

A 12 és 18 év közötti diákok számára tartották meg azt az eseményt, ahol a fiatalok a felnőttek izgalmas világával közelebbről is megismerkedhettek. A járványügyi helyzetre való tekintettel a vállalatok online nyílt napot tartottak az általános- és középiskolások számára. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. többek között Hanák Tímeával, Európa első női hídmesterével képviselte magát az eseményen.

Tímea a Magyar Közút hivatalos Youtube csatornáján a következő linken mutatja be részletesen munkáját és egyben munkahelyét, az ikonikus

völgyhidat:

Tímea volt az első nő Európában, aki mindössze 27 évesen egy viadukt hídmestere lehetett. Immár 14 éve felel Magyarország leghosszabb hídjáért, a Kőröshegyi völgyhídért. A 88 méter magas építmény állapotának rendszeres vizsgálatán túl további 435 kisebb-nagyobb műtárgyért is felel a környéken. Úgy gondolja, hogy megfelelő tudással és gondolkodásmóddal bárkiből kiváló mérnök válhat.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Tervezés mérnöki programmal? Online magültetés? Autószervíz virtuális bejárása?

Ez mind megtekinthető volt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom április 1-i #mutiholdolgozol akciónapján, ahol a gyerekek végre beleshettek szüleik munkahelyére! Érdekes előadásokkal, interaktív játékokkal készültek a vállalatok. A 100%-ban online megszervezett akciónapon 15 nagyon különböző profilú és méretű vállalat mutatta be, hogy mit is csinálnak munkatársaik. Az ország bármely részéről, sőt külföldről is csatlakozhattak hozzájuk.

A kampányáról további információk itt érhetőek el: https://www.haromkiralyfi.hu/mutiholdolgozol-2021-online.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás