Emma kétszer is megfertőződött: „Babát szerettünk volna, nem tudom, hogy valaha is elég jól leszek-e hozzá„

Egy ápolónő rémálma vált valóra, amikor másodszor is elkapta a koronavírust, így egy már éve vannak Covid okozta tünetei.

Megosztás
Szerző: metropol
2021.04.14. 07:00
poszt-Covid

Emma ​​egy 32 éves belfasti körzeti nővér, aki már kétszer is igazoltan volt koronavírusos, de szerinte a poszt-Covid-tünetei sokkal rosszabbak, mint maga a vírus. Számára már az is kérdésessé vált, hogy lesz-e valaha elég ereje, hogy újra gyereket tudjon majd vállalni.

A koronavírus-fertőzés után gyakran jönnek elő plusztünetek, amik hónapokon keresztül megnehezítik a volt Covid-19-es betegek életét, hiszen rettenetesen sokféle panasz léphet fel a vírus után, ami miatt lehetetlen a régi életbe való visszajutás.

A 32 éves nő pokoli évet tudhat maga mögött, miután egy évvel ezelőtt megfertőződött, és azóta folyamatosan kínozzák a tünetek.

„Tavaly áprilisban kaptam el először a koronavírust” - mesélte el Emma a BBC News-nak „Nagyon rosszul voltam, a légzésem nagyon rossz volt. 14 nap után visszamentem dolgozni, de nagyon gyorsan visszaestem és végül a kórházban végeztem.”

„Az, hogy körzeti nővér vagy, megköveteli, hogy fitt legyél, hiszen más emberek lakásába kell ellátogatnod, de én folyamatosan szapora szívdobogástól és fáradtságtól szenvedtem, amit fájdalom is kísért” - emlékezett vissza az ápolónő.

„Azokon a reggeleken, amikor nagyon rossz volt a fájdalom, egy órával korábbra állítottam az ébresztőt, csak ezért, hogy bevegyem a fájdalomcsillapítókat és el tudjak indulni utána dolgozni” - mondta Emma, akinek bevallása szerint sokszor nagyon erős gyógyszereket kellett szednie, de az igazán nagy bajt itt még nem is sejtette. Számára a stressz egy plusz faktor volt abban, hogy visszatérjenek a tünetei. A nő karácsonyra már megkapta az oltást is, de érezte, valami nem stimmel. „Nagyon rosszul lettem, ezért ismét csináltattam egy tesztet. Mivel hosszú Covid-19-tüneteim vannak, nehéz volt megkülönböztetni őket, de a teszt pozitív lett” - magyarázta a nő, hogyan tudta meg, újra elkapta a koronavírust. „Ez súlyosbította az összes long-covidos tünetem.”

Kihat a jövőjére is

Emmának ez az egész időszak hatással van a jövőjére is, hiszen a folyamatos rosszullétekből már nem nagyon lát kiutat.
„A párommal szerettünk volna még egy babát, de nem tudom, hogy valaha is elég jól leszek-e hozzá” - mesélte el a nő, aki hozzátette, a karrierjét is nehezíti a betegség, mivel nem tudja, hogy a folyamatos fáradtságot mivel győzhetné le.
„A hosszú Covid teljesen megváltoztatta az életet. Nem hiszem, hogy az emberek megértenék, mennyire fitt és egészséges voltam korábban, és mennyire fáradtnak érzem magam most” - tette hozzá.

Ezeket olvastad már?
Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

Nincsenek emlékei, így kislányát sem ismeri fel az édesanya

Nincsenek emlékei, így kislányát sem ismeri fel az édesanya

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik