Nagyon durva idő jön, szélviharral csap le a hózápor

Ítéletidő várható az elkövetkező napokban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.15.
időjárás

Az ország nagy részén felhős idővel indul a hétfő, ám napközben északnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a gomolyfelhő-képződés mellett pedig a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Néhol kialakulhat zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A Tiszántúlon viszont akár egész nap borult maradhat az idő, és ott — egyre inkább a keleti határvidéken — eső, záporeső továbbra is előfordulhat — írják az Országos Meteorológiai Intézet oldalán. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik erős, néhol viharos lökések, majd estére a legtöbb helyen veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között várható, de a tartósabban felhős Tiszántúlon pár fokkal hűvösebb lesz. Késő estére —1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Kedden az ország nagy részén napos, gomolyfelhős idő várható szórványos záporokkal, az északkeleti határ közelében viszont felhős lesz az ég és kisebb eső is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik, Sopron és a Zemplén vidékén viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Szerdán a Dunántúlon a gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés várható, de keleten akár nagyobb területen is felhősebbre fordulhat az idő. Helyenként záporok, hózáporok kialakulása valószínű, a Tiszántúlon pedig gyenge eső is lehet. Az északi, északnyugati szelet napközben nagy területen erős, a Dunántúl jellemzően szeles tájain és északkeleten viharos lökések kísérhetik. A hajnali —5, +2 fokról 5 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Éjszaka az előző napoknál nagyobb területen lehet fagy.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás