Már több mint 1 millióan megkapták az koronavírus elleni vakcinát

Magyarország a legfrissebb átoltottsági adatok szerint az élen jár az európai uniós tagállamok között, már 1 047 045 fő megkapta az oltást.

Megosztás
Szerző: metropol
2021.03.09. 11:32
átoltottság

Folyamatosan zajlik az oltás, 1 047 045 fő a beoltottak száma, ebből 314 485 fő már a második oltását is megkapta – tájékoztatott kedd reggel az koronavirus.gov.hu. A vírushelyzet keddi adatairól korábban már a Metropol is beszámolt.

Orbán Viktor hétfőn a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hazánk már a 2. helyen áll az átoltottságban.

„Megérkezett a délutáni gyorsjelentés, 1 002 714 honfitársunkat sikerült beoltani, ezzel messze az európai uniós átlag fölött vagyunk, komoly országokat, tekintélyes országokat, mint Németország és Ausztria is meg tudtunk előzni. Sok tízezer ember munkájának eredménye ez, köszönetet szeretnék mondani az orvosoknak, háziorvosoknak, ápolónőknek, betegszállítóknak, államigazgatásban dolgozóknak, rendőröknek, katonáknak...” – mondta el a miniszterelnök a Facebook-oldalán megosztott videóüzenetében.

A jelentős eredményről Varga Judit is megosztott egy képet a Facebook-oldalán, amivel tájékoztatta a lakosságot az oltás legújabb mérföldkövéről.

Már több mint 1 millió embert sikerült eddig beoltani, ezzel Magyarország a második legjobban teljesítő ország az Európai Unióban a beoltottság terén. A harmadik hullámot csak együtt győzhetjük le. Vigyázzunk egymásra – írta a bejegyzésben az igazságügyi miniszer.

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/4191748490844075/

Az átoltottságról Szentkirályi Alexandra is beszélt a Kossuth rádióban, a kormányszóvivő a Facebook-oldalán egy részletet is megosztott a rádióban elhangzott beszédből.

„Tehát nagyon komoly oltási kapacitással rendelkezünk. Jövő szerdáig például 400 000 ember lesz ismét beoltva ebben a mostani oltási hétben. Mivel az oltás önkéntes, ezért természetesen regisztrációhoz kötött... Tegnapi 2 816 554 honfitársunk regisztrált erre az oltásra, úgyhogy mi oltunk, oltunk és oltunk. Húsvétkor is oltani fogunk, ezzel tudjuk igazából megakadályozni alapvetően azt, hogy a koronavírus az minél több életet elvegyen” – mondta el Szentkirályi Alexandra.

Ezeket olvastad már?
Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik