RETRO RÁDIÓ

Brutális kutyatámadás: kettéharapták a lábait és szétmarcangolták a kisfiú arcát - Fotó!

Mentőhelikopter vitte kórházba Sanyikát vasárnap, akit azóta is kórházban ápolnak. Egyelőre senki sem érti, mitől vadultak meg az ebek.Megosztás
Szerző: metropol
2021.03.09. 07:00
vadállat

Többórás műtéten van túl, mindkét combja eltört és az arcát is össze kellett varrni annak a 3 éves kisfiúnak, akit a Hajdú-Bihar megyei Újlétán a család kutyái marcangoltak össze. Sanyika a kishúgát altató anyukája mellől szökött el, életét a szomszédos tormaföldön dolgozóknak köszönheti.

Szelídnek ismerték saját állataikat

Nem értik, mi lelhette a kutyákat

Bánatos szemű kutya tekintget ki a kerítés mögül annál az újlétai háznál, ahol vasárnap délután kis híján végzetes tragédia történt, miután az ott lakó T. család három kutyája megtámadta a hároméves Sanyikát - írja a Bors. A kisfiú arcát, combját és hátát is szétharapdálták az ebek, életét csak a szemközti tormaföldön dolgozó munkások mentették meg, akik felfigyeltek a fiúcska sikolyaira. A család nem érti, mi üthetett a kutyákba, édesanyja szerint sosem bántották a kicsiket.

Összeroppant a kisfiú édesanyja

A kisfiú megtört, sírással küszködő édesanyja, Zsanett mesélte el a szörnyű délután történéseit. Zsanett éppen Sanyika hat hónapos kishúgát altatta bent, az egyik szobában:

„Kiengedtem őket az udvarra, hogy picit szaladgáljanak”

„Jó idő van, kijöttünk az udvarra, aztán bevittem a kicsit lefektetni, ilyenkor Sanyikám mindig odafekszik hozzánk ”– mesélte még mindig sokkos állapotban Zsanett. „Én is elpilledtem altatás közben, Sanyika pedig valahogy kijött. Pedig még soha nem volt olyan, hogy a konyhán kívülre ment volna, és a kutyák is mindig kennelben vannak. Csak most kiengedtem őket az udvarra, hogy picit szaladgáljanak” – hajtotta le a fejét az anya. Zsanett a mentők érkezésére rohant ki a házból, az elé táruló látványtól pedig összeroppant. Sanyikáért mentőhelikopter jött, azonnal kórházba szállították a kisfiút, akit hosszú órákon keresztül műtöttek:

Két oldalt varrták az arcát, mindkét combcsontja eltört, a hátából is kiharaptak egy darabot” – sorolta könnyes szemmel Zsanett.

Négyen mentették meg a kicsi életét

A sikoltozó kisgyerekre a szemközt dolgozó munkások figyeltek fel:

„Hangot hallottunk, pont jött a képviselő asszony a kisfiammal, ők vették észre, és azonnal rázni kezdték a kaput, így ugrottak el a kutyák a gyerektől – mesélte a Borsnak a szemközti földön dolgozó Bartha János. A csapat ekkor azonnal akcióba lépett, négyen rohantak oda a vérző, sérült Sanyikához: – Mi négyen mentünk, és utána én bementem, és kihoztam a kisfiút, és gyorsan átrohantam vele a szomszédba” – mondta a megmentő. Elmondta, hogy az igazi szerencse az volt, hogy a három kutya nem hátra, hanem előre vonszolta a kisfiút:

Szörnyű belegondolni, akkor mi lett volna, ha nem látjuk, és talán nem is halljuk őt” – ingatta a fejét a férfi.

Meggyógyul az én kincsem

A család egyszerűen nem érti, mitől bokrosodtak meg a kutyák, a három családi eb eddig barátságban volt a kisgyerekkel:

„Eddig nem volt semmi baj, de van egy németjuhász kanunk, úgy gondoljuk, ő volt a támadás indítója, a másik kettővel ugyanis soha nem volt probléma, és a kankutya a falkavezér is” – magyarázta az asszony. Jelenleg Sanyika kórházban fekszik, édesapja folyamatosan az ágya mellett vigyázza kisfiát:

„Most hívott a doktornő, hogy én menjek be hozzá, szóval holnap reggel váltom a férjem, összeszedem magam, és reggel már ott leszek az ágya mellett éjjel-nappal. Fel fog gyógyulni, fel kell gyógyulnia az én kincsemnek!” – mondta elszántan az anya.

Ezeket olvastad már?
Tragédia egy rodeón! Bika taposott halálra egy tinit

Tragédia egy rodeón! Bika taposott halálra egy tinit

„Vannak könnyebb és nehezebb időszakok” – mellrákot diagnosztizáltak Borinál, szívszorító vallomást tett

„Vannak könnyebb és nehezebb időszakok” – mellrákot diagnosztizáltak Borinál, szívszorító vallomást tett

Véres bahmuti csatában halt hősi halált a kárpátaljai katona

Véres bahmuti csatában halt hősi halált a kárpátaljai katona

Hasonmásával rendezte volna meg a saját halálát egy nő

Hasonmásával rendezte volna meg a saját halálát egy nő

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás