Hihetetlen! Ezért szöknek el a koronavírusos betegek a kórházakból

A legtöbben a kórházból lógnak meg, de van, hogy már se szó, se beszéd, a betegszállító autóból is meglépnek. A Metropol egy pszichológust is felkeresett a témában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.31.
pszichés zavar

Egyes betegek nem szeretnének sok időt kórházban tölteni, ezért úgy döntenek, hogy lelépnek. A betegek ilyenkor ismeretlen helyre távoznak, és a rendőrök minden esetben megkezdik a felkutatásukat, mint eltűnt személyekét.

Ahogy azt a Metropol megírta, egy 30 éves férfi, Cseri Róbert is meglógott egy józsefvárosi kórházból, de arról is beszámoltunk, hogy a 27 éves Feka Melinda reggel 6 és 8 óra között távozott az egészségügyi intézményből. A legtöbben a VIII. kerületi kórházat hagyják el. Március 25-én egy 73 éves nő egészen új módját mutatta be a kórházi menekülésnek, ugyanis átszállítása során a betegszállítóból szökött meg - írja a police.hu.

A BRFK azt kéri, hogyha tudnak valamit a menekülők tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről, az akár névtelensége megőrzése mellett is tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Mi az oka a szökdösésnek?

Ilyen esetekben emelkedik a szorongás, ennek hatására a teljesítményszint romlik, ezért történhetnek ezek a kórházi szökések - mondta Hal Melinda pszichológus, közgazdász, a Mathias Corvinus Kollégium műhelyvezetője. Hozzátette, hogy amikor a szorongás magas szintre ér, akkor már nem tudjuk átgondolni, hogy mit cselekszünk, és ilyenkor egyből a negatívumokat látjuk. Van olyan, aki a fehér köpenytől vagy a tűtől, esetleg az orvosi eszközöktől retteg, de előfordulhat az is, hogy a rossz kezeléstől tart valaki - sorolta a szakember.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás