RETRO RÁDIÓ

Hétvégén is oltanak, eddig másfél milliónál is többen kaptak vakcinát





1 millió 563 ezer a beoltottak száma. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.21.
járvány orvosok koronavírus vakcina védekezés oltás

Folyamatosan zajlik az oltás hazánkban, már 1 563 242 fő a beoltottak száma, ebből 474 891 fő már a második oltását is megkapta. Az oltási program rendben zajlik, veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A hétvégén is folyamatos az oltás, az ilyenkor is oltó háziorvosok kiegészítő díjazásban részesülnek.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A következő napokra a háziorvosoknak átlagosan 10 fő oltására elég AstraZeneca vakcina jutott, további 44 fő idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol Szputnyik és Pfizer vakcinákkal oltanak. Ahogy a koronavirus.gov.hu írja, járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma.

Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult,de a második körös oltások folytatódnak és természetesen azokat az egészségügyben dolgozókat is még beoltják, akik most jelentkeznek oltásért a kórházi oltópontokon.

Második körben az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények oltását végezték el. Eddig összesen 84 ezren éltek az oltás lehetőségével, többségük már a második oltását is megkapta. Azok az idősek vagy szociális dolgozók, akik eddig nem éltek az oltás lehetőségével, de meggondolják magukat az intézmény vezetésénél jelezhetik e szándékukat. Azokba az intézményekbe, ahol a járványügyi helyzet eddig nem tette lehetővé az oltást, az oltócsapatok visszatérnek.

Harmadik körben, február első hetén elkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása kórházi oltópontok és a háziorvosoknál. Eddig 1,7 millió 60 év feletti idős ember regisztrált, és a regisztrált idősek több mint fele már megkapta az oltást a háziorvosnál vagy kórházi oltóponton. Ugyanakkor a regisztrált idősek nagy száma miatt e célcsoport oltása heteket vesz igénybe, minden regisztrált idős sorra fog kerülni. Az Operatív Törzs eddig is azt kérte és most is azt kéri a háziorvosoktól, hogy a rendelkezésre álló vakcinákkal a praxisukban a még be nem oltott regisztrált idősek oltását végezzék és a legidősebbektől haladjanak kor szerint lefelé.Az oltás történhet a háziorvosi rendelőben, kórházi oltóponton vagy az idős ember otthonában is.

Negyedik körben, február 11-én megkezdődött a 60 év alatti krónikus betegek oltása is.Erre eddig az AstraZeneca-vakcinát használták, mert az eddigi előírások szerint csak 18-59 év közöttieket lehetett vele oltani. Március második hetétől az AstraZenecát már a 60 év felettiek oltására is használják.

Ötödik körben megkezdődött a védekezésbe résztvevő rendőrök, rendvédelmi dolgozók és katonák oltása is. Erre azért van szükség, hogy a járvány elleni egészségügyi és rendvédelmi védekezés, az ország közbiztonsága és határvédelme továbbra is zavartalan legyen.





Ezeket olvastad már?
Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás