Brutális idő jön, lesz, ahol hózápor csap le, de van ennél rosszabb hírünk is

Jó pár napig nem örülhetünk a tavasznak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.19.
időjárás

Péntek reggelig a Duna vonalának tágabb környezetében várható a legtöbb felhő, arrafelé lehet számítani leginkább további hózáporok kialakulására. Napközben alapvetően erősen gomolyfelhős időben lesz részünk több-kevesebb napsütéssel, de lehetnek - főleg az Észak-Dunántúlon - tartósabban felhős körzetek. Szórványosan számíthatunk záporos csapadék kialakulására, egyre inkább a jégdarazápor, hódarazápor, hózápor lehet a jellemző. Néhol zivatar is kialakulhat. Elsősorban a Dunántúlon és a keleti megyékben kísérhetik élénk lökések az északnyugati, északi szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 5 és 9 fok között változik. Késő estére többnyire -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra sem fordul kellemesre az időjárás

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hosszabb napos időszakok főleg az északkeleti megyékben lehetnek. Szórványosan várható hózápor, zápor, északnyugaton helyenként kisebb havazás, havas eső is lehet. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. Kora délutánra 4 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

Hószállingózás is lehet

Vasárnap a zárt felhőzet az ország déli, délkeleti felén is vékonyodik, szakadozik, de ott csak rövid napos időszakok valószínűek. Hazánk északnyugati felén napos idő lesz a jellemző, majd a Kisalföldön estefelé erősebben megnövekedhet a felhőzet. Főleg a déli megyékben fordulhat elő hószállingózás, havas eső, eső, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Estefelé északon, északnyugaton lehet egy-egy zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szél sok helyütt megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás