RETRO RÁDIÓ

A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a Facebook-oldalán tette ezt a kijelentést, tudatva, hogy hamarosan a nyugdíjasok postaládájába érkezik a JóKor magazin legújabb száma.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.28.
Nyitrai Zsolt nyugdíjasok

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott Facebook-oldalán láthatjuk azt a videót, amelyben nemcsak ő, hanem Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is elmondta, milyen gondolat mentén született a magazin ötlete. A Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Államkincstár közösen készítette el a JóKor című magazin legújabb számát, amely a következő hetekben több mint 2 millió idős háztartásába jut el. A magazint névre szólóan, fóliázva kapja meg minden nyugdíjas. Hozzátette, „2009-ben a baloldal által vezetett kormány elvett egyhavi nyugdíjat az idősektől. Most a koronavírus-járvány ideje alatt az Orbán Viktor vezette polgári kormány nem megszorít, hanem segítő kezet nyújt, megkezdődött a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése.”
Novák Katalin elmondta, „a családbarát Magyarország azt is jelenti, hogy idősbarát Magyarország. Azért is dolgozunk, hogy jó legyen Magyarországon idősnek lenni. 2010-ben azt ígértük a magyar nyugdíjasoknak, hogy megőrizzük a nyugdíjak reálértékét. Ezt nemcsak hogy megtartottuk, hanem valamelyest tudtuk is emelni az elmúlt évtizedben a reálértékét a nyugdíjaknak.
Emellett bevezettük a nagyszülői gyedet, hogy a nagyszülők is otthon maradhassanak a kisunokával, hogyha ezt kívánja a család, és számos olyan lehetőség van, amellyel az idősebb korosztály is élni tud, például ott van a rezsiutalvány vagy az Erzsébet-utalványok, amelyeket az elmúlt években biztosítottunk. Abban is bízunk, hogy a családtámogatások széles köre valamelyest enyhíti az idősebbekre nehezedő terheket, hiszen így nemcsak nekik kell biztosítaniuk a fiatalok életkezdését. Ezért bízunk abban, hogy Magyarországon is egyre jobb idősnek lenni. ”
Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja pedig magáról a lap születéséről mesélte el, hogy „2018 októberében döntött úgy az Idősek Tanácsa, hogy szükség van az idősek, a nyugdíjasok hiteles tájékoztatását szolgáló kiadvány létrehozására. Ezt a szerepet tölti be a JóKor című kiadvány. A kiadvány jelen száma elsősorban a vírus elleni küzdelemre fókuszál.
A kiadványban Müller Cecília országos tiszti főorvos exkluzív interjúja, illetve nyugdíjasoknak szóló személyes felhívása is megtalálható, de egyéb, nyugdíjasokat érintő, nyugellátással kapcsolatos tájékoztatási tartalmak, kormányzati intézkedések, nyugdíjasokat foglalkoztató aktuális kérdések, cikkek is kerültek a magazinba. Emellett bulváros, könnyed témák, riportok, valamint nyereményjátékkal egybekötött keresztrejtvény is szórakoztatják az olvasót.

 

Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás