A BKK újabb intézkedést vezet be, az utasok és a járművezetők védelme érdekében

A koronavírus-járvány harmadik hulláma, valamint a fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárják az első üléssorokat.

Megosztás
Szerző: Metropol
2021.03.11. 17:00
biztonságos közlekedés

Az elkülönítés célja, hogy megóvja a járművezetők egészségét. Ezentúl a megállóba beálló járművek valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel biztosítva a hatékonyabb szellőzést.

Hatékony intézkedések az utasok és a járművezetők védelmében/Fotó: BKK

Minden lehetséges intézkedésre szükség van ahhoz, hogy a budapesti közösségi közlekedés veszélyhelyzet idején is zavartalanul működjön: elővigyázatosságból kordonnal zárják le az autóbuszok és trolibuszok első üléssorát, így oda nem ülhetnek az utasok. A lezárásnak köszönhetően még jobban tartható az ajánlott távolság a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

Az átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse a járművezetők koronavírusos megbetegedésének az esélyét. Védelmük nem csupán a munkáltatójuk, hanem a fővárosban utazók számára is rendkívül fontos. A lezárást több mint 300 fővárosi nappali autóbusz- és trolibuszvonalon, valamint éjszakai busz-vonalon alkalmazzák. A járművezetők biztonságát szolgálja az is, hogy tavaly márciusban felfüggesztették a helyszíni vonaljegy-értékesítést.

A mostani intézkedés nem érinti az első ajtón történő le- és felszállást. A BKK ugyanakkor arra kéri az utasokat, hogy a koronavírus-járvány miatt minden esetben hagyják szabadon az első ajtó előtti területet, lehetőleg álljanak hátrébb az autó- vagy trolibuszon.

Az utasok egészségének megőrzése érdekében a megállóban a fővárosi járművek – amelyeken ez technikailag lehetséges – valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel is elősegítve a szellőzést. Ez viszont nem változtat a számos busz- és trolivonalon bevezetett első ajtós felszállási renden.

Továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata a járműveken, valamint a megállókban. A BKK munkatársai folyamatosan ellenőrzik a maszkviselés betartását.

Ezeket olvastad már?
Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik