Borzalmas tragédia, a nagymama figyelmetlensége miatt halt meg a két kisunokája





Bíróság elé kell állnia annak az asszonynak, aki autójával áthajtott a vasúti átjárón, pedig a lámpa pirosan villogott.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.09.
baleset

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy kecskeméti nő ellen a bíróság, mert az asszony 2020 februárjában Kecskeméten a két lányunokáját autóval szállítva a piros jelzés ellenére ráhajtott egy vasúti átjáróra, ezért összeütközött az érkező vonattal, ami miatt a két gyermek a helyszínen meghalt.

A vádiratból kiderült, a nagymama 20-25 km/h sebességgel hajtott autójával, amivel a 8 és 11 éves lányunokáit szállította.

De hiába haladt lassan az autójával, amikor a fénysorompóval biztosított vasúti átjáróhoz ért, nem állt meg, annak ellenére sem, hogy a fénysorompó legalább 40 másodperce villogó piros jelzést adott, valamint jobbról egy vonat közlekedett. A nő ráhajtott az átjáróra, ami miatt az érkező vonat a gyorsfékezése ellenére 120 km/h sebességgel a személygépkocsi jobb oldali középső-hátsó részének ütközött.

Az ütközés ereje miatt a személyautó kettétört, és a személygépkocsiban hátul utazó két gyermek kiesett az autóból és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A nagymama a baleset miatt 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabadlábon védekező nőt a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségén kívül közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel is vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás