Orbán Viktor elrendelte az emelt szintű készültséget





A miniszterelnök az operatív törzs ülése után a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nyilatkozott.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.26.
koronavírus

Mint arról korábban már a Metropol is beszámolt, Orbán Viktor a legfrissebb információkat már korán reggel megkapta, ugyanis a mostani pénteket is az operatív törzs tanácskozásán kezdte.

A miniszterelnök a Kossuth rádióban elmondta, hogy a helyzet drámaian romlik

A kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, hogy 4668 új fertőzött, és 123 beteg halt meg. 451 ember van lélegeztetőgépen, és 5027 ember van kórházban. „Ismételten az kell nézni, hogy mekkora kórházi kapacitás van jelenleg. Szabad ágy 15 831, és 2296 lélegeztetőgéppel felszerelt szabad ágy van”- tette hozzá. „A járványügyi szakemberek az elmúlt egy évben 1-2 százalékos hibahatár mellett mindig pontosan megmondták, mi történik” - ismertette Orbán Viktor. Orbán Viktor: A helyzet drámaian romlik (Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)

Emelt szintű készültséget rendeltek el a kórházakban

„A mai operatív törzs ülésén elrendeltek egy emelt szintű készültséget a kórházakban” - mondta. Orbán Viktor közölte, hogy „egy megerősített vezetési rendszer van. Ismét életbe lépett a vezénylés. Újra azt a régi készültséget állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben volt” - fogalmazott.

Oltásellenes a baloldal

„17 millió vakcina van lekötve, de ezek egy jelentős része nem érkezik meg. Ha nem lenne itt az orosz és a kínai vakcina, akkor nagy bajban lennénk” - tette hozzá. A baloldal oltásellenes, folyamatosan álhíreket gyártanak, és bizonytalanságot szítanak. „Csak az oltás jelentheti a megmenekülést”. A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely egy újságírói kérdésre elmondta, hogy jövő héten a . Ezt maga Orbán Viktor is megerősítette a mai rádiós interjúban.

Nagyon szigorú lépések lesznek a határokon

2,5 millió ember regisztrált eddig, és húsvétra az összes regisztrált meg fogja kapni legalább az első oltását”. Orbán Viktor elmondta, hogy egyrészt mivel van vakcina, ezért lehet gondolkozni a nyitásról, és közben átmenetileg egy felfutó szakaszba is beléptünk. Nagyon fegyelmezetten fenn kell tartani a korlátozásokat. Vannak javaslatok, miszerint lehetnek szigorítások. A határokon mindenképpen szigorítani kell, így nagyon szigorú utazási szabályok kellenek - mondta. - Az Európán kívüli üzleti utazásokat radikálisan csökkenteni kell - tette hozzá.

Jól halad az oltási program

Orbán Viktor elmondta, hogy az unió vezetői okos emberek, ők is látják a problémákat, és cselekedni akarnak, aki nem él a nemzeti hatáskörével, az otthon ül, várnak és frusztráltak. Sokkal több embert is be tudnánk oltani, mint amennyi vakcina van. Jól halad az oltási program - tette hozzá. A brit példa kínos az unió számára: zavaró, hogy eddig azt mondtuk, hogy az unión kívül nincsen élet, most pedig a britek jobban teljesítenek, mint az unió a vakcinák területén. Ez pedig kínos - hangsúlyozta. A világban nekünk nincsenek ellenségeink, de ennek ellenére vannak támadások a kibertérben - mondta a kormányfő.

A nyitást követően is megmaradnak a támogatási programok

A miniszterelnök arról is szólt, hogy korábban meghirdették a . A harmadik hullám sok tízezer ember munkáját veszélyezteti. Nagyon sokan bizonytalan helyzetben vannak. Megvannak az eszközök arra, hogy akiknek támogatást adtunk, azokat előre ki tudjuk fizetni. Ezeket a támogatásokat az újranyitást követő egy hónapban is fenn fogjuk tartani - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogy az egy évvel ezelőtti helyzethez képest most 55 ezerrel kevesebben dolgoznak. Ezt a következő hónapokban nullára, vagy e fölé kell vinni.

A miniszterelnök a mai interjújáról egy videót is megosztott a Facebook-oldalán.

Emelt szintű készültséget rendeltem el a kórházakban” - írta a posztjához Orbán Viktor.





Ezeket olvastad már?
Ismét gázolt a vonat, elesett a vasút Debrecen felé

Ismét gázolt a vonat, elesett a vasút Debrecen felé

Balesetveszélyes volt Karácsony kampányplakátja, letépték a feldühödött járókelők

Balesetveszélyes volt Karácsony kampányplakátja, letépték a feldühödött járókelők

A férfiak csak ne gyászoljanak hetekig – eltemette újszülött babáját, kirúgták az édesapát

A férfiak csak ne gyászoljanak hetekig – eltemette újszülött babáját, kirúgták az édesapát

Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás