Ezek lesznek az újraindításról szóló online konzultáció kérdései





Dömötör Csaba a közelgő konzultációval kapcsolatban a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon tett közzé egy tájékoztatóvideót.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.17.
Újranyitás

Ma reggel a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára került fel egy videó, amelyben Dömötör Csaba a parlamenti államtitkár tisztázta, hogy mik lesznek a konzultáció legfőbb témái.

„Napokon belül kezdődik az újraindításról szóló konzultáció. Megszületett a döntés a fő témákról, ezeket szeretném röviden bemutatni. Először is az főbb kérdés az az, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén, egy lépésben kell feloldani. Egy másik kiemelt téma a védettségi igazolványok ügye. Itt azzal kapcsolatban várjuk majd a véleményeket, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól. Egy kérdés mindenképpen érinti majd az este 8 utáni kijárási tilalmat is - kezdte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkár.

Több kérdés is vonatkozik majd az éttermek a szállodák és a sport létesítmények újranyitására. Természetesen ez erősen függ a járványügyi helyzettől, de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyien támogatják az újranyitást bizonyos biztonsági szabályok betartása mellett. És végül még egy kérdés, egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek Magyarország területére, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek - tette hozzá.

Olyan ügyek ezek, amelyekről sokat beszélünk, sok vitatkozunk, azért mert a mindennapjainkat érintik.Ha egyetértési pontontok jönnek létre, akkor az erősítheti a járvány elleni összefogást. Minden vélemény számít, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban. Nemsokára indul” - mondta Dömötör Csaba a közelgő konzultáció legfontosabb kérdéseivel kapcsolatban.

 

Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik.

Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás