Hol vegyek eladó házat Pest megyében?





A elmúlt évek intenzív ingatlan ár emelkedése majd azt követően a koronavírus járvány alaposan átalakította az ingatlanpiacot. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.18.
lakásvásárlás

Ebben a cikkben a Pest megyei helyzetet tekintjük át.

Az eladó házak pest megyében (az ingatlanpiac többi területéhez hasonlóan) érdekes helyzetben vannak 2021 elején. Tavaly áprilisban az eladó ingatlanok ára a járvány következtében mélypontra került. Ez azonban az év folyamán felívelni látszott. Az utolsó negyedévben már közel annyi ingatlaneladás történt, mint a korábbi években átlagosan. Eladó családi házak és egyéb ingatlanok is majdnem ugyanolyan léptékben cseréltek gazdát az év végi időszakban, mint 2019-ben. Az utolsó hónapban azonban szinte megtorpant a kereslet, mivel a kormány bejelentette az idén januártól érvényes vásárlási kedvezményeket.

Fotó: freepik

Tippek ingatlan keresőknek

Tavaly decemberben közel 1000 új lakás került a Pest megyei kínálatba, amire egészen idén év elejéig szinte semmilyen kereslet nem mutatkozott. Ez azért van, mert az új otthonteremtési adókedvezmények alapján 2021 januárjától egészen 2022 decemberéig 27 százalékos ÁFA helyett csupán 5 százalékos ÁFA mellett vásárolhatunk új vagy régi ingatlant. A kedvezmény a Pest megyei eladó házaktól egészen a belvárosi lakásokig terjed, de vidéken is igénybe vehető. Családi házak vásárlása esetén csak olyan ingatlant vásárolhatunk ilyen kedvezménnyel, melynek alapterülete nem haladja meg a 300 négyzetmétert. A kedvezmények hatására már idén januárban is jelentősen megnőtt a kereslet az eladó ingatlanok iránt. Amennyiben mostanában szeretne ingatlant vásárolni, érdemes tehát 2022 vége előtt döntésre jutnia, mivel sokkal jobban jár, mintha elodázná!

Fotó: freepik

Eladó házak Pest megyében

Az eladó házakat Pest megye környékén különböző módokon mérlegelhetjük. Sok kisebb város, falu és község található a térségben, így rengeteg lehetőségünk van, ha például Budapest agglomerációjában szeretnénk lakni. A Budapestet körülvevő településeken általában olcsó házakat találunk, így a befektetett tőke helyett érdemesebb lehet például a helyi közlekedést megvizsgálnunk. Amennyiben nem lakóingatlant szeretne venni, hanem konkrétan befektetési céllal vásárolna ingatlant, a Pest megyei települések jelentős részén jó üzleteket találhat. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy a mostani adókedvezményekkel a családi házak mellett az újabb építésű lakások is jó befektetésnek számítanak, főleg Budapesten és vonzáskörzetében.

Összességében tehát az idei és a jövő év lehet a legideálisabb alkalomra, hogy saját ingatlanra tegyen szert, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor lesz legközelebb ilyen jellegű kedvezmény hazánkban. (X)





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás