RETRO RÁDIÓ

Február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

Amíg nincs elég vakcina, addig olyan életre rendezkedjünk be, amilyenre ilyenkor lehet - mondta Orbán Viktor az intézkedéssel kapcsolatban.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.08.
covid-19 Covid korlátozó intézkedések Orbán Viktor

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök ismertette, hogy az Operatív törzs jelentése szerint 42 500 egészségügyben dolgozót oltottak be eddig, a hétvégén pedig minden, 150 főnél több idős lakóval rendelkező otthonban elkezdődhet az oltás. Eddig 80 ezer ember oltására érkező vakcina érkezett az országba, ez kevés, ezért van szükség a korlátozó intézkedések fenntartására - magyarázta a miniszterelnök.

Az általános iskolák nyitva maradnak, a középiskolákban marad a távoktatás.

- A végső győzelem neve vakcina, erre nem várni, hanem inkább szerezni kell, le kell csapni, jelentette ki, mert az EU lassú. Ezért tárgyalunk a kínaiakkal, oroszokkal, izraeliekkel - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette, az oltási terv úgy készült, hogy azokat kell beoltani először, akiket elvihet a vírus. Ha a közvetlen veszélyben lévők mindegyikét sikerül beoltani, akkor a legfontosabb kötelességünknek eleget tettünk. Az a dolgunk, hogy annyi vakcinát szerezzünk, amennyien be akarják oltatni magukat - jó lenne, ha minél többen választanák ezt - mondta.

- Ne felejtsük el a nagyszerűséget sem, az egészségügyben dolgozók nagyszerűségét, mert sokszor leírták már ezt az egészségügyi rendszert, de büszkék lehetünk rájuk, rengeteg embert mentettek meg és rengetegnek könnyítették meg a szenvedését - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: „Ahogyan az ország küzd, az elismerésre méltó.”

Emlékeztetőül: Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

Ezeket olvastad már?
Varga Viktor teljesen pucéran merült a jéghideg Dunába – Videó!

Varga Viktor teljesen pucéran merült a jéghideg Dunába – Videó!

Elárulta a bűvész a kardnyelők nagy titkát: durvább, mint gondolnád!

Elárulta a bűvész a kardnyelők nagy titkát: durvább, mint gondolnád!

Szánthó Miklós: A harmadik világháború küszöbén állunk

Szánthó Miklós: A harmadik világháború küszöbén állunk

Decemberben több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

Decemberben több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás